28 / 04 / 2024

Münir Özkök: Güneşli 3-4 yıl içinde çok değerlenecek!

Münir Özkök: Güneşli 3-4 yıl içinde çok değerlenecek!

Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, karma projeler ile çehresi değişen Güneşli'nin değerinin 3-4 yıl içerisinde katlanacağını öngördü



Mimarlık dünyasının önde gelen ödüllerinden MIPIM Architectural Review Future Project Awards 2010'da birinciliğe layık görülen Güneşli Konutlar'ın yatırımcısı Mar Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, bölgenin büyük bir potansiyele sahip olduğunu, 3-4 yıl içinde değerinin katlanacağını söyledi.

'KONSEPT PROJE TERCİH EDİLİYOR'
Güneşli'ye çok inandıklarını belirten Özkök, bir sonraki projelerini de yine bu bölgeye yapacaklarını aktardı. Güneşli'de lüks proje yapmaya karar verdiklerinde, olumsuz eleştiriler aldıklarını hatırlatan Özkök "Güneşli'de yatırım yapmaya karar verdiğimde kimse bana inanmadı. Bölgenin lüks projeleri kaldırmayacağını düşündüler ama insanlar artık konsept projelerde yaşamak istiyor. 305 konuttan oluşan Güneşli Konutları'nın tesliminden sonra, 2 kuleden oluşan G Plus projesinin inşaatına başladık. Güneşli İstanbul'un unutulan bir yeriydi. Fabrikalar bölgeyi içinden çıkılmaz hale getiriyordu şimdi o bölge konut, otel ve ofis alanlarına dönüşüyor. Lokasyonu ve yeni yapılan konutların kazandıracağı değer ile Güneşli bölgesi 3-4 sene içerisinde büyük patlama yaşayacak" diye konuştu.

'BİNDİĞİMİZ DALI KESMEYELİM'
Havalanma yakınlığı ile dikkat çeken G Plus'a yabancıların da büyük ilgi gösterdiğini kaydeden Özkök "Yapılacak düzenlemelerin ardından yabancılara konut satışının önünün açılmasıyla, ekonomi müthiş hız kazanacak. Ama eğer yabancıya konut satıyoruz diye konut fiyatlarını artırırsak bindiğimiz dalı keseriz" dedi.

'Deprem konusunda hassasiyet artmalı'
Deprem konusunda hassasiyetin maksimum düzeye çıkarılması gerektiğini söyleyen Özkök, depremde yıkılan binalarda kullanılan eksik malzemelerin toplam maliyetinin yüzde 1'i bile geçmediğini söyledi. Güneşli bölgesinin ikinci derece deprem bölgesi olmasına rağmen, tüm hesaplamaları birinci dereceye göre yaptıklarını kaydeden Özkök, "Yeşilköy'den bile gelip bizden ev alan var. Kentsel dönüşüm hız kazanmalı ve kat mülkiyet kanununa bir düzenleme getirilmeli.
Horozun çok olduğu yerde sabah olmaz" diye konuştu.

'G PLUS'IN YÜZDE 85i 5 GÜN İÇİNDE SATILDI'
Özkök G Plus projesinde 5 günde yüzde 85 satış gerçekleştirdiklerini kaydetti. Aralık 2012de teslim edilecek G Plus projesi dairelerin yanı sıra, ofis ve ticaret alanlarının da bulunduğu büyük bir park projesi inşa ediliyor. Proje, 22 ve 23 katlı iki blokta toplak 550 konut ve 60 ticai üniteden oluşacak alanlarının da bulunduğu büyük bir business park olarak inşa ediliyor. Proje, 22 ve 23 katlı iki blokta toplam 550 daire ve 60 adet ticari üniteden oluşacak.

Otel için bir zincirle anlaşabiliriz'
Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, G Plus projesinde yer alan 140 odalı havaalanı otelinin işletmesi için ünlü bir otel zinciri ile anlaşma yapmak istediklerini kaydetti.

Yelda Akgün/Habertürk


Geri Dön