29 / 04 / 2024

Murat Aydın: Dönüşümün ilk etabında sona geldik!

Murat Aydın: Dönüşümün ilk etabında sona geldik!

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın geçen yıl 18 Ağustos"ta temeli atılan deprem odaklı kentsel dönüşüm projesinin ilk etabında sona yaklaşıldığını açıkladı



İBB ile kendi kurumları arasında yapılan anlaşmalarla geçen yıl 18 Ağustos"ta temeli atılan deprem odaklı kentsel dönüşüm projesinin ilk etabında sona yaklaşıldığını bildiren Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, yerinde çözümü esas alarak başlattıkları projenin tamamlanması ile Zeytinburnu"nun büyük bir değer kazanacağını söyledi.
Zeytinburnu Sümer Mahallesi"nde başlatılan projenin iki yıl hazırlık çalışmasının sürdüğünü anlatan Başkan Aydın, œBu dönem içinde ben ve KİPTAşž Genel Müdürü İsmet Yıldırım evlerde toplantılar düzenleyerek projeyi vatandaşlara bizzat anlattık. Biz her zaman yerinde çözümden yana olduk. Hiçbir vatandaşımız bulunduğu yerden ayrılmayacak ve hiçbir kimse mağdur olmayacak dedi.

Sümer Mahallesi Deprem Odaklı Kentsel Dönüşüm Projesi 171 bin metrekarelik konut alanı ve 46 bin 500 metrekarelik dükkan alanını kapsadığına dikkat çeken Aydın, œKentsel dönüşüm kapsamında mahalle dokusu korunarak, toplam 1280 konut ve işyeri yapılıyor. Projenin içinde sosyal tesisler, bahçeler ve otopark da bulunacak. Her konuta kapalı bir otopark verilecek. Kentsel dönüşümün ilk etabında 642 konut ile 22 işyeri tamamlanacak. 2 yılda tamamlanacak ilk etap 400 milyon TL"ye mal olacak. Projenin gerçekleştirilmesi için yüzde 75 ˜Kat karşılığı anlaşma modeli" benimsendi dedi.

100 metrekarelik konutu olan vatandaşa 75 metrekare daire ile 25 metrekare otopark alanının   bedelsiz verildiğini anlatan Aydın, œMetrekare farklarında banka kredileri ve KİPTAşž devreye giriyor. Burası örnek bir proje olacak. Önce evler yapılacak ve teslim edilecek. Ondan sonra hak sahipleri konutlarına taşınacaklar. Son olarak sorunlu yapı stoku yıkılacak diyerek sözlerini bitirdi.

Murat Aydın"ın dönüşüm formülü:
1-  Yerel yönetimlerin işbirliği ile örnek dönüşüm projeleri gerçekleştirilebilir.
2-  Vatandaş devlet anlaşması ve uzlaşması kesin olarak sağlanmalı.
3-  Fikir ayrılıkları karşılıklı fedakarlıklarla giderilmeli.

 


Geri Dön