02 / 05 / 2024

Murat Bahadır Teker kimdir?

Murat Bahadır Teker kimdir?

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Bağımsız Üyesi Murat Bahadır Teker kimdir? Murat Bahadır Teker daha önce hangi görevlerde bulundu? İşte  Murat Bahadır Teker'in biyografisi...



Murat Bahadır Teker, lise eğitimini 1986 yılında İstanbul Fen Lisesi'nde tamamladıktan sonra ODTÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden 1991 yılında mezun oldu. Teker, Wharton Business School'da Finans programını tamamladı.

Murat Bahadır Teker daha sonra 1991 yılında Sermaye Piyasası Kurulu'nda göreve başladı. 14 yıl Sermaye Piyasası Kurulu'nda Ortaklıklar Finansmanı ve Kurumsal Yatırımcılar dairelerinde uzman yardımcısı, uzman, daire başkan yardımcısı olarak görev yaptı.

Teker, kurucusu olduğu İstanbul Kapital Danışmanlık şirketinde sermaye piyasaları, kurumsal yatırımcılar, gayrimenkul finansmanı, gayrimenkul yatırım ortakları, ipotek kredileri ve finansmanı konularında danışmanlık yaptı. Kurucusu olduğu Şeker Finansman A.Ş' de Murahhas aza olarak görev yapıyor.

Murat Bahadır Teker, "Sermaye Piyasası Araçları yolu ile Gayrimenkul Finansmanı", "Türkiye'de Yatırım Fonları", "OECD Ülkelerinde Sermaye Piyasası Düzenlemeleri" isimli yayımlanmış üç kitabı bulunuyor.

Teker, Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Bağımsız Üyesidir. 


Geri Dön