30 / 04 / 2024

Murat Bozok, İstanbul'da Mimolett isimli yeni mekan açtı

Murat Bozok, İstanbul'da Mimolett isimli yeni mekan açtı

Michelin yıldızlı restoran şeflerinin yanında yemek sırlarını öğrenen Murat Bozok, İstanbul'da bir restoran açtı



Dünyanın en çok Michelin yıldızına sahip şefi Gordon Ramsey ve Fransa'da 'dünyanın en iyi şefi' olarak gösterilen Joel Robuchon'dan yemek yapmanın inceliklerini öğrenen Murat Bozok, İstanbul'da restoran açtı. Bozok, Mimolett isimli yeni mekan, adını bir Fransız kasabasında yapılan, turuncu renkteki yuvarlak peynirlerden aldığını söylüyor ve ekliyor, "Michelin standartlarında bir restoran açmak istedim. Mekanın bir bölümü de Türkiye'nin en iyi şarap butiği olsun istiyorum. Türk insanının ne sevdiğini biliyorum. Onları yavaş yavaş gastronomiyle tanıştıracağım" diyor. Mimolett, 5 Aralık'ta Sıraselviler'deki Türkiye'nin ilk ve tek şarap kompleksi Kayra Akademi binasında açıldı. Restoranda hafifleştirilmiş Akdeniz mutfağından örnekler sunuluyor. 75 kişilik butik restoran Mimolett'e, boğaz manzaralı hoş bir bar ve lounge eşlik ediyor.

Üç farklı tadım mönüsü
Misafirler, Michelin yıldızlı restoranlarda çalışmış uluslararası bir ekibin hazırladığı yemekler ile kadehte veya karafta dünyanın en önemli şaraplarını tadabiliyorlar. Tatların çok karışık olmadığı, fazla sürprizi olmayan yemekler yapmak istediğini söyleyen Bozok, tatların hafifletilmiş Akdeniz Fransız'ı gibi olacağını belirtiyor. Ana mönünün yanı sıra 'et tadım mönüsü', 'balık tadım mönüsü' ve 'şefin mönüsü' olmak üzere üç farklı çeşit sunuluyor. Mimolett, haftanın her günü hizmet veriyor.  Cuma ve cumartesi dışında yemek servisi 23.00'e kadar devam ederken, cuma ve cumartesi günleri 24.00'e kadar rafine Akdeniz mutfağından lezzetleri tatmak mümkün. Saat 15.00-19.00 arası ve pazar günleri saat 18.00'e kadar yemek servisi olmayan restoranda, bar pazar günleri hariç haftanın her günü, 12.00'den  2.00'ye kadar açık. Pazarları ise saat 18.00'de açılıyor ve saat 2.00'de kapanıyor.
Adres: Sıraselviler Cad.
No:55 /A Cihangir  İstanbul
Tel: 0212 245 98 58

Michelin yıldızı nedir?

The Michelin Guide (Michelin Rehberi) dünyanın en iyi restoran ve otellerini yıldızlarla ödüllendiren bir rehber. 1900 yılında ilk basıldığında şoförler için tasarlanmıştı. Michelin firması şoförlerin yolculukları boyunca kalabilecekleri otelleri, tuvaletleri, benzin istasyonlarını rahat bulabilmeleri için Michelin Rehberi'ni çıkarmıştı. Rehber, 1926'da iyi restoranları yıldızla ayırt etmeye başladı. İkinci ve üçüncü yıldız 1930'da eklendi. Zamanla Michelin dünyanın en prestijli otel ve restoranlarını seçen rehber haline geldi. Bir restoranın Michelin yıldızı alabilmesi kolay değil. Bir yıl yıldız kazanan restoran, ertesi yıl yıldızını kaybedebiliyor. Michelin ekibi, habersiz şekilde restoranı ziyaret ederek, dekorasyondan hizmete, yemekten temizliğe kadar her şeyi değerlendiriyor.


Murat Bozok kimdir?

13 Michelin yıldızlı Şef Gordon Ramsay, Bozok'u restoranında işe aldı. İki sene boyunca Ramsay'nin restoranlarında çalıştı. Dünyada en çok Michelin yıldızına sahip, Gordon Ramsay'nin de ustası olan Şef Joel Robuchon'da aldığı staj teklifiyle Fransa'ya döndü. Türkiye'ye gelmeden, Londra'daki Petrus adlı restoranda çalıştı.
Milliyet Cadde


Geri Dön