29 / 04 / 2024

Murat Kurum: 1 milyon 760 bin binada inceleme yapıldı!

Murat Kurum: 1 milyon 760 bin binada inceleme yapıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Depremden etkilenen illerimizden 5 milyon 4 bin bağımsız bölümden oluşan hasar tespit çalışmaları çerçevesinde 1 milyon 760 bin binada inceleme yapıldığını söyledi.



Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirler arasında yer alan Diyarbakır’a gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, şehirde bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezinde (GAMER) değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Düzenlenen toplantıdan sonra önemli açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Diyarbakır’daki çalışmalarla kentin yeniden ayağa kaldırılacağını söyledi.

Murat Kurum: 1 milyon 760 bin binada inceleme yapıldı!

1 MİLYON 760 BİN BİNADA İNCELEME YAPILDI

Depremden etkilenen Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Osmaniye ve Kilis’te toplam 1 milyon 760 bin binada hasar tespit çalışmalarının yapıldığını kaydeden Bakan Murat Kurum, hasar tespit çalışmalarında sona geldiklerini belirterek, 5 şehirden olan Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Osmaniye ve Kilis’te tespitlerin tamamlandığını söyledi.

Yaptığı açıklamada depremden etkilenen kentlerde 5 milyon 4 bin bağımsız bölümden oluşan hasar tespit çalışmaları çerçevesinde 1 milyon 760 bin binada inceleme yapıldığını söyleyen Bakan Murat Kurum, içinde 820 bin 302 bağımsız bölümden meydana gelen 279 bin binanın yıkık, acil yıkılacak ağır hasarlı ve orta hasarlı olduğunun tespitini yaptıklarını söyledi.


Geri Dön