28 / 04 / 2024

Murat Kurum açıkladı! İmar affı diye bir kanun çıkmadı, İmar Barışı çıktı...

Murat Kurum açıkladı! İmar affı diye bir kanun çıkmadı, İmar Barışı çıktı...

Muhalefet tarafından yapılan yorumlara tepki gösteren Cumhur İttifakı İstanbul adayı Murat Kurum, "İmar affı diye bir kanun çıkmadı. İmar Barışı çıktı." diye konuştu. İşte haberin detayları... 



Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, Üsküdar’daki Balıkçılar Çarşısı esnafını, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile ziyarette bulundu. 

Murat Kurum, "İmar Barışı da vatandaşımızın elektriğini, suyunu, doğal gazını alabilmesi amacı ile yapılmış bir düzenlemedir. Buna göre o binanın sağlam olduğunu ve o binanın riskli olmadığını anlamına gelmez ve barış dahilinde vatandaşımızın bu mağduriyeti gitsin diye yapılmış bir düzenlemedir." ifadelerini kulandı. 

Kentsel dönüşümle ilgili soru üzerine Kurum, "Sadece Üsküdar'da, Ferah Mahallesi'nde, Kirazlıtepe'de yaptıklarımızı biliyorsunuz değil mi? Biz şimdi biz Üsküdar'da inşallah başkanımla (Üsküdar Belediye Başkanı) o 5 bin konutluk projemizi Üsküdar'ın her mahallesine yayacağız. Her mahallesinde bizim izimizi göreceksiniz. El ele, gönül gönüle gideceğiz." diye yanıtladı.

Murat Kurum açıkladı! İmar affı diye bir kanun çıkmadı, İmar Barışı çıktı...

Kurum, ilçedeki kentsel dönüşüm ile ilgili "Sadece Fikirtepe'de yapılan inşaat, kentsel dönüşüm sayısı, şu an mevcut Büyükşehir Belediye yönetiminin yaptığının iki katı. Size ne söz verdiysek hep o sözün peşinde koştuk. O sözümüzü tuttuk. İnşallah Fikirtepe'yi de en kısa sürede bitireceğiz." diye konuştu.

Kurum, deprem riskinin ortadan kalkması ile ilgili açıklamalarının ardından imar affı ile ilgili soru üzerine, şunları anlattı: "Ülkemizdeki deprem riskini görmezden gelemeyiz. Deprem tehdidi emin olun bu ülke için terörle mücadele kadar önemlidir. Deprem riskini bertaraf etmek için de siyasi bir malzeme yapmadan siyaset üstü bir bakışla anlayışla İstanbul'un 5 bin 461 kilometrekare alanında çalışmalıyız. 39 ilçesinde çalışmalıyız. Bakın burada pazarın sonuna geldiğimizde vatandaşlarımız sorunlarını söylüyor. Diyor ki ‘Ev sorunum var. Mülkiyet sorunum var. Tapu sorunum var. Efendim belediye şu hizmetleri yapmadı.’ Dolayısı ile bunu dinlemek zorundasınız ki soruna çözüm bulasınız. 6 Şubat'ta Allah bir daha yaşatmasın bu milletimize, ülkemize 50 binin üzerinde canımızı kaybettik değerli arkadaşlar. Dolayısı ile biz bu acıları bir daha yaşamamak için kararlı bir şekilde siyaset üstü bir bakış açısı ile  deprem dönüşümünü gerçekleştirmek zorundayız." dedi. 

DEPREME HAZIRLIKLI OLMALIYIZ

Hemen yarın deprem olacakmış gibi hazırlıkların yapılacağını ve uzun vadede kalıcı çalışmaların gerçekleştirileceğini kaydeden Kurum, şu değerlendirmede bulundu: "O yüzden biz İstanbul'da hep şunu söylüyoruz. Tek bir riskli yapı kalmayıncaya kadar bu çalışmaları belediye başkanlarımızla birlikte yapıyor ve İstanbul'un deprem riskini bertaraf edecek adımları da kararlı şekilde atıyor olacağız. Hiçbir şekilde imar affı söz konusu değildir. Hiçbir şekilde imar affı ilgili bir gündemimiz yok, hiçbir zaman da olmadı. Yani şimdi muhalefet ne yapacağını şaşırdı. Açıkçası polemikler üzerinden gündem yaratmaya çalışıyorlar. İmar affı diye bir kanun çıkmadı. İmar Barışı çıktı. İmar Barışı da vatandaşımızın elektriğini, suyunu, doğal gazını alabilmesi amacıyla yapılmış bir düzenlemedir. O binanın sağlam olduğunu, o binanın riskli olmadığını ifade etmez ve barış dahilinde vatandaşımızın bu mağduriyeti gitsin diye yapılmış bir düzenlemedir. Buna göre, herhangi bir imar affı yok. Biz İstanbul'umuzun güzelliklerine güzellik katmak istiyoruz. O yüzden bu anlayışla çalışacağız."

CHP'den ilk Murat Kurum yorumu geldi: 'İmar affına imza atan...'

İmar affı beklentisi kaçak yapılaşmayı artırdı! Bodrum'da 989 kaçak yapı yıkıldı!

İmar affı nedir? Neden yapılır ve avantajları nelerdir?


Geri Dön