27 / 04 / 2024

CHP'den ilk Murat Kurum yorumu geldi: 'İmar affına imza atan...'

CHP'den ilk Murat Kurum yorumu geldi: 'İmar affına imza atan...'

Murat Kurum'un AK Parti'den İBB adayı olması ile ilgili açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, "2019'da imar affına imza atan bir bakan olarak tarihe geçtiğini hepimiz hatırlıyoruz" diye konuştu.



CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, TBMM'de gerçekleştirdiği basın toplantısında gündeme yönelik açıklamalar yaptı.  Murat Kurum'un, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığına adayı olması ile ilgili de konuşan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, "Murat Kurum için 2019'da imar affına imza atan bir bakan olarak tarihe geçtiğini hepimiz hatırlıyoruz" diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'ın konu ile ilgili açıklamaları şu şekilde:

Murat Kurum ismi neden ilan edildi? Yapılan açıklamalardan şunu görüyoruz; diyorlar ki 'İstanbul'un iki tane büyük sorunu var, bir tanesi kentsel dönüşümdür, diğeri de ulaşımdır.' O halde Murat Kurum kentsel dönüşüm ve ulaşım sorunlarına ilaç olmak için atanıyor. Eğer hafızamızı bir kuş hafızasına benzetmiyorlar da hep birlikte hatırlayalım. 1994'te Recep Tayyip Erdoğan belediye başkanı oldu. Ve 4 yıl 7 ay süreyle İstanbul'u yönetti. Sonra 21 sene süreyle de kesintisiz başbakan ve cumhurbaşkanı sıfatıyla memleketi yönetti. Demek ki 'Sevdam İstanbul' dediği İstanbul'un kaderi en az çeyrek asırdır Recep Tayyip Erdoğan'ın elinde. Peki bu 25 sene boyunca İstanbul, ulaşımda daha rahat bir noktaya doğru mu evrildi veya yapı stoku daha güvenli bir hale geldi ve daha korunaklı bir kent şekline mi dönüştü? Yine vereceğimiz cevabı Erdoğan'ın diliyle verelim. Çünkü 'İstanbul'a biz ihanet ettik, İstanbul'da dikey yapılaşmaya biz izin verdik' sözleri, Erdoğan'ın sözleridir.

CHP den ilk Murat Kurum yorumu geldi: İmar affına imza atan...

İMAR AFFINA İMZA ATAN BAKAN OLARAK HATIRLIYORUZ

Gelelim Murat Kurum'un durumuna... Murat Kurum 2018 ve 2023 seneleri arasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptı. Murat Kurum söz konusu bu dönem boyunca İstanbul'a yaptığı tek olumlu faaliyet var mı? 100 bin konut imal edeceğiz, 1 milyon konut imal edeceğiz hamasetleri çerçevesinde geride bırakılmış olan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı mağdurları vardır. 6 Şubat tarihindeki depremin üzerinden 1 sene geçmesine rağmen teslim edilebilen konut oranı yüzde 4 bile değildir. Murat Kurum için 2019'da imar affına imza atan bir bakan olarak tarihe geçtiğini hepimiz hatırlıyoruz. Ve söz konusu bu imar affı çerçevesinde yurttaşlarımıza tabut olan evleri de maalesef hatırlıyoruz.

 

Murat Kurum: Ulaşım ve kentsel dönüşüm iki önemli başlığımız olacak!

AK Parti'nin İstanbul adayı resmen Murat Kurum oldu!

Mimar Şenol Gökner'den İBB Başkan adayı Murat Kurum'a 3 soru! İstanbul'da nasıl bir yaşam ortamı sunacaksınız?

TOKİ 100 bin sosyal konut mağdurlarından Murat Kurum'a tepki: Maliyet dar gelirliye kalıyor, davamızdan vazgeçmeyeceğiz!


Geri Dön