27 / 04 / 2024

Murat Kurum açıkladı: İstanbul'da 1.5 milyon konut riskli! 600 bin konutu bir an önce dönüştürmemiz gerekiyor...

Murat Kurum açıkladı: İstanbul'da 1.5 milyon konut riskli! 600 bin konutu bir an önce dönüştürmemiz gerekiyor...

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum İstanbul'da 1.5 milyon konutun da riskli olduğunu ve 600 bin konutun bir an önce dönüştürülmesi gerektiğini belirtti. 



Marmara Üniversitesi ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’nde 'Türkiye Yüzyılı’nda Dirençli Şehirler Paneli’ düzenledi. Panele, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum, Marmara Üniversitesi Rektörü Mustafa Kurt, Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki ve üniversite öğretim görevlileri ile öğrenciler katılım sağladı. 

600 BİN KONUTUN BİR AN ÖNCE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ GEREKİYOR!

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum İstanbul'da, 1.2 milyon bina, 6 milyon konuttun tehlike altında olduğunu belirterek  ''Baktığımızda 1.5 milyon konutunda riskli olduğu ortada. Bunların acilen 600 bin konutu bir an önce dönüştürmemiz gerekiyor.''dedi.

Kurum, bu kapsamda 2012 yılında basedilen çalışma çerçevesinde o günden bugüne 39 ilçede 800 bin konutun dönüşümünün tamamlandığının bilgisini vererek '' Şu an  sahada devam eden dönüşüm konutu sayısının 171 bin olduğunu açıklayan Kurum ''Bunlar da istiyoruz ki örnek projeler olsun. Orada yeşille içiçe insanların içinde yaşadığı, mutlu olduğu, güvenli ısı yalıtımlı ve kendi enerjisini mümkünse üretebilen konutlar olsun istiyoruz.'' dedi.

Murat Kurum açıkladı: İstanbul da 1.5 milyon konut riskli! 600 bin konutu bir an önce dönüştürmemiz gerekiyor...

Bu örnekleri İstanbul'un her yerinde artırma gayreti ve anlayışıyla çalışmalar yaptıklarını açıklayan Kurum hedeflerinin 2053 yılında İstanbul'un, finansıyla, kültürüyle, doğal güzellikleriyle, gençleriyle birlikte güvenli hale getirmek olduğunu belirtti.

Kurum Bunu sizlerle birlikte yapacağız ve bu mücadeleyi sizlerle birlikte yürütmek durumundayız. Tabii diğer taraftan iklim değişikliği ve küresel ısınma eğer durdurulamazsa maalesef dünyanın güzel bir geleceği olmayacak.

Gelecek nesiller yani sizler kıtlık, kuraklık, iklim göçlerine bağlı düzensiz göçle ve ölümcül hastalıklarla maalesef karşı karşıya kalacaksınız ve aslında bu noktada da önemli çalışmalar yürütüyoruz. Bu kötü gidişata da dur diyecek, son 10 yılımız var. Yani öyle bir vaktimiz kalmadı. O 10 yılı hep birlikte değerlendirmek zorundayız."  ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum açıkladı: Yarısı Bizden kampanyasına 210 bin başvuru yapıldı!

Zeytinburnu'nun kentsel dönüşüm başarısı taçlandırıldı! 'Yeni İmar Plan Notu' projesi ile ödül aldı!

Kentsel dönüşümde önemli bir aşama tamamlandı! Hak sahipleri tapularını alacak!

 


Geri Dön