28 / 04 / 2024

Murat Kurum açıkladı: İstanbul'da 5.833 TL taksitle konut kampanyası başvuruları 15 Nisan'da başlayacak!

Murat Kurum açıkladı: İstanbul'da 5.833 TL taksitle konut kampanyası başvuruları 15 Nisan'da başlayacak!

İstanbul'un kentsel dönüşümü ile ilgili açıklamalar peş peşe geliyor. Murat Kurum, İstanbul'da 5.833 TL taksitle konut kampanyasının başvurularının 15 Nisan'da başlayacağını söyledi ve tek tek projeleri anlattı. 



Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, Kartal Uğur Mumcu Mahallesi sakinleriyle kentsel dönüşüm toplantısında gerçekleştirdiği konuşmada, 6 Şubat depremlerinden sonra afetzedeler için durmaksızın çalıştıklarına dikkat çekti. 

Murat Kurum, üç ayda, 11 şehirde 180 bin konutun inşasına başladıklarının altını çizdi ve "15 gün önce de evlerimiz teslim edilmeye başladı. Bu anlayışla, 1 Nisan tarihinden sonra da benim ağzımdan bir söz duyuyorsanız, o belirttiğimiz projemizi, hayalimizi, her sözümüzü yerine getireceğiz. Hiçbir sözümüz askıda kalmayacak, hiçbir sözümüzü sümen altı yapmayacağız" ifadelerini kullandı. 

Murat Kurum açıkladı: İstanbul da 5.833 TL taksitle konut kampanyası başvuruları 15 Nisan da başlayacak!

İBB Başkanı adayı Murat Kurum, mevcut İBB yönetiminin kentsel dönüşüm sürecinde vaatlerini yerine getirmediğine de dikkat çekti ve kendilerinin sözlerin unutulduğu, belediye dışında başka işlerin peşinde koşulduğu bir belediyecilik vadetmediklerinin altını çizdi. 

Kurum, İstanbul'da kentsel dönüşüm sürecinin bir an önce başlamasının gerektiğinin de altını çizdi ve mega kentin bir deprem bölgesi olduğuna, afetlere dirençli bir İstanbul inşa edeceklerine vurgu yaptı. 

İstanbul'da 39 ilçede 7,5 milyon ev ve iş yeri olduğunu, bunun tam 1,5 milyonunun da sağlıksız olduğunu aktaran Kurum, 600 bin yuvanın acilen ve bir dakika bile beklemeden dönüşmesi gerektiğinin altını çizdi. 

"Gerçek belediyeciliğin neferleri artık sahaya çıkmıştır. Bizler annelerimizin, yavrularımızın umutlarını asla boşa çıkarmayacağız, İstanbul'u el ele hep birlikte dönüştüreceğiz" diyen Murat Kurum, İstanbul’un 39 ilçesinde toplam 650 bin yeni konut inşa edeceklerini dile getirdi. 

Murat Kurum açıkladı: İstanbul da 5.833 TL taksitle konut kampanyası başvuruları 15 Nisan da başlayacak!

Murat Kurum, "eni, güvenli, huzurlu yuvalarımızın 300 binini KİPTAŞ eliyle yapacağız. Yine bu konutlardan 100 binini dönüşüme girecek yuva sahiplerine çok düşük fiyatlarla kiralayacağız. Bu konutlar kesinlikle satılmayacak. 'Yarısı Büyükşehirden' diyerek, konutunu KİPTAŞ’la dönüştürenlere 700 bin lira hibe desteği vereceğiz, 700 bin TL tutarında da kredi desteği vereceğiz. Vatandaşımızın ödemeleri konutun bitiş tarihinde başlayacak. İlk yıl faizsiz sabit taksitle, sadece 5 bin 833 TL taksitle, konut büyüklüğüne göre vatandaşlarımız dönüşümü hızlı bir şekilde yapacak" açıklamasında bulundu ve tam 100 bin TL taşınma yardımı yapılacağını, bu kampanyanın başvurularının 15 Nisan tarihinde alınmaya başlanacağını ve megakentlilere evlerini hızlı bir şekilde teslim edeceklerini söyledi. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "650 bin konutun yapılmasına gerek yok" diye yaptığı açıklamasını işaret eden Kurum, "CHP’li yönetim '650 bin evin yapılmasına gerek yok' diyor. İstanbul deprem kenti, vatandaşımız huzursuz bir şekilde konutunda oturuyor ve diyorlar ki 'Konutların yapılmasına gerek yok.' Ne yapacağız peki? Milletimiz riskli binalarda yaşasın biz de izleyelim mi, belediyecilik bu mu yani? Onlar ne derse desin, biz milletten tarafa olacağız" diye konuştu. 

Murat Kurum, Uğur Mumcu Mahallesi'ndeki vatandaşların kentsel dönüşüm beklentilerinin de farkında olduklarının, buradaki vatandaşların haklı olarak sağlam, dayanıklı binalarda, modern ve konforlu evlerde oturmak istediğinin altını çizdi. 

Murat Kurum açıkladı: İstanbul da 5.833 TL taksitle konut kampanyası başvuruları 15 Nisan da başlayacak!

Kartal'ın kendilerinden beklentilerini ve taleplerini cevaplayacaklarını aktaran Kurum, "Öncelikle Uğur Mumcu Mahalle'mize bir kentsel dönüşüm ofisi oluşturacağız. Sizlerin isteklerini not edeceğiz. İmar planlarını vatandaşımızın dönüşümünü yapabilmesi için, bugünkü yönetmeliklerden ve mevzuattan kaynaklı o eksiklikleri giderecek yeni imar planını yaparak öncelikle başlayacağız" dedi ve mahallede yaşayanlardan evlerinin dönüşüme girmesini isteyen ve müteahhitle anlaşanların yanında olacaklarına dikkat çekti. 

Kurum, konuya ilişkin açıklamasını "KİPTAŞ eliyle dönüşümü gerçekleştirmeyi istiyoruz' derlerse biz el ele vereceğiz ve Uğur Mumcu'nun dönüşümünü yapacağız. Hem maddi destek, kredi desteği, taşınma ve kira yardımı desteği vereceğiz hem de vatandaşımızın imar planındaki beklentisini karşılayan tarafta yer alacağız. Hep birlikte kararı vereceğiz ve o kararı kısmi emsal artışı ile beraber uygulayacağız" diyerek tamamladı. 

İçerenköylülere imar müjdesi! Hiç kimsenin imarla ilgili bir metrekare bile kaybı olmayacak!

TOKİ  İzmir  Merkez İlk Evim Projesi'nde son durum ne? TOKİ'den açıklama geldi!

Ev sahipleri zengin, kiracılar yoksul mu? Mağdur ev sahibinden Bakan Tunç'a yüzde 25 zam sınırı tepkisi!


 


Geri Dön