01 / 05 / 2024

İçerenköylülere imar müjdesi! Hiç kimsenin imarla ilgili bir metrekare bile kaybı olmayacak!

İçerenköylülere imar müjdesi! Hiç kimsenin imarla ilgili bir metrekare bile kaybı olmayacak!

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İçerenköylü halka imarla ilgili müjdeli haberi verdi. İlgezdi: ''İçerenköy’ün imar sorunu çözülmüştür, mahalleli vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.



Türkiye’deki en büyük 6 mahalleden biri olan İçereköy'deki imar sorunun bu zamana kadar çözülemediğinden bahseden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi arık imarla ilgili bir sorunun kalmadığını belirterek İçerenköy vatandaşına müjdeli haberi verdi.

İlgezdi: ''Bu planın çıkmasında Ataşehir’deki tüm siyasi parti grup başkanlarının emeği ve ortak katkısı olduğunu belirten Başkan İlgezdi, sonraki süreçle ilgili olarak “Bundan sonra, planlar İBB tarafından Ataşehir Belediyesi’ne gönderilecek ve burada 1 ay süreyle askıda kalacak.

Ardından 18 uygulaması için Ataşehir Belediyesi tarafından gerekli ihale yapılacak. Islah imar planından gelen alanlarda 18 uygulaması yapılacak, sonrasında arzu eden vatandaşlarımız hemen inşaatlarına başlayabilecek. İçerenköy’ün imar sorunu çözülmüştür, mahalleli vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi. 

İçerenköylülere imar müjdesi! Hiç kimsenin imarla ilgili bir metrekare bile kaybı olmayacak!

HİÇKİMSENİN İMARLA İLGİLİ KAYBI OLMAYACAK

CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Onursal Adıgüzel ise, Battal Başkan’a Ataşehir için vermiş olduğu emeklerden dolayı çok teşekkür ederek 'bu toplantının yapıldığı İnan Aydınoğlu Kültür Merkezi, ilçemiz için büyük bir kazanç olduğunua vurgu yaptı.

Adıgüzel: ''Deprem, kentsel dönüşüm, tapu ve imar meseleleri hepimizin gündeminde olan çok önemli sorunlardır. Depreme karşı dayanıklı bir Ataşehir’de oturmak için hep birlikte çok çalışacağız. Bu sorunun aşılmasında emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Sonrasında onaylanan yeni imar planındaki kazanımları aktaran Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan yeni plana göre İçerenköy’ün tamamında emsal değerinin 2.10 olduğunu açıkladı.

 Elinizdeki tapuda sahip olduğunuz metrekare alanı ne kadarsa, emsal bu metrekarenin üzerinden hesaplanacak ve böylece kesintiden kaynaklı bir hak kaybı yaşanmayacak.

 İçerenköylülere imar müjdesi! Hiç kimsenin imarla ilgili bir metrekare bile kaybı olmayacak!

Ayrıca vatandaşlara ait, sosyal donatı alanında kalan arsalar dahi, 18 uygulamasıyla birlikte 2.10 emsal değerini kullanabilecekler. İçerenköy’de hiç kimsenin 1 metrekare arsasının bile imarla ilgili kaybı olmayacak. 

18 uygulaması hakkında bilgi veren Sadık Kayhan, “18 uygulamasıyla, 70 – 80 metrekare gibi küçük boyuttaki arsalar, belediye tarafından birleştirilecek. Ayrıca yeşil alan, okul alanı ve sağlık alanı gibi sosyal donatı alanında kalan yerler, en yakın adaya taşınarak konut alanına çevrilecek. Böylece parsel sınırları kaldırılıp, arsalar birleştirilerek, imar planının uygulanabileceği daha büyük bir parsel oluşturulacak”dedi. 

Ataşehir'de 40 yıllık imar sorunu: İçerenköy sakinleri imar haklarının geri verilmesini istiyor!

İçerenköy ve Küçükbakkalköy 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı!

Geri Dön