28 / 04 / 2024

Murat Kurum'dan kentsel dönüşüm açıklaması: 100 bin kiralık konut yapılacak!

Murat Kurum'dan kentsel dönüşüm açıklaması: 100 bin kiralık konut yapılacak!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul'da kentsel dönüşüm vaadiyle ilgili bilgiler veren Kurum, Türkiye'de ilk defa 100 bin kiralık konut yapacaklarını söyledi.



İstanbul'da kentsel dönüşüm vaadi ile ilgili bilgiler de veren Kurum, Türkiye'de ilk defa 100 bin kiralık konut yapacaklarını ifade etti.

İSTANBUL'A 650 BİN KONUT VAADİ

Murat Kurum, İstanbul için 650 bin konut sözü vererek şu ifadeleri kullandı: ''Biz 650 bin konut dönüştüreceğiz dediğimizde maalesef CHP'li İBB Başkanı şunu ifade ediyor. Bu konutlar dönüştürülmemeli diyor. Niye? Çünkü kendisi böyle bir işi yapamayacağını biliyor.

İstanbul bir deprem şehriyse, Türkiye bir deprem ülkesiyse dolayısıyla bu manada İstanbul'da depremi birinci gündem haline getirmek zorundayız. İstanbul'da istiyoruz ki tek bir riskli yapı kalmasın. İstanbul'da baktığınızda 1.5 milyon riskli konut var. 600 bininin acilen dönüştürülmesi gerekiyor.

Murat Kurum dan kentsel dönüşüm açıklaması: 100 bin kiralık konut yapılacak!

Bizim bir şekilde vatandaşımıza bu işi yapıp vermemiz lazım. 650 bin konutu 5 yıl içinde dönüştürmek istiyoruz. 300 binini KİPTAŞ vasıtasıyla, yılda 60 bin konut dönüştüreceğiz. Belediye olarak da 300 bin konutu yerinde biz dönüştürerek bu dönüşümü yapmak istiyoruz. 700 bin TL hibe, 700 bin TL kredi, 100 bin TL de taşınma ve kira yardımı vereceğiz. 

Türkiye'de ilk defa 100 bin kiralık konut yapacağız. 39 ilçeye 100 bin kiralık konut yapacağız. Buradaki amaç şu, kentsel dönüşüme giren insanlarımızı evi yapılana kadar orada misafir edeceğiz. İstanbul'da kira ve konut fiyatlarını düşürmemiz için arzı artırmamız lazım.

İstanbul'da bir deprem olduğunda biz enkazlara ulaşamayız. Böylesi kötü bir durum karşısında seferberlik anlayışıyla bu işi yapmamız lazım. Bunun kaçarı yok, başka bir alternatifi de yok.''dedi. 

KANAL İSTANBUL PROJESİ

Kurum Kanal İstanbukl'un gündemde olmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı: ''Vatandaşımızın en önemli gündemlerinden biri ulaşım, diğeri deprem, konut, kira fiyatları, hane ekonomisinin yükseltilmesi gibi sıralanıyor. Bu acil gündemlerimiz. Bu gündemleri yapmadan farklı bir gündem peşinde olmayacağız.''

TOKİ mağdurlarından Murat Kurum çıkartması! 

Geri Dön