29 / 04 / 2024

Murat Kurum'dan Kilis'e 735 yeni konut müjdesi!

Murat Kurum'dan Kilis'e 735 yeni konut müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açılamada, "Kilis'e 735 konutun yapımına hızlı bir şekilde başlayıp, vatandaşlarımızı sağlam güvenli konutlarda oturmasını sağlayacağız." dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kilis Valiliğinde yapılan İl Değerlendirme Toplantısı sonrasında gazetecilere, Kilis'in sorunlarını istişare etmek için kente geldiğini belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, toplantıda Kilis'in geleceği adına çok önemli kararlar aldıklarını dile getiren Bakan Kurum, "Bu kararlar inşallah Kilis'in 2023'e, 2053'e ve 2071'e giden yolda marka şehir olmasına vesile olacak. Güçlü Türkiye'nin, güçlü şehirlerden geçtiğini düşünüyoruz. Bu kapsamda hayata geçireceğimiz projeler, Kilis'i güçlü kılacak." dedi.

Sosyal konuk projelerinin yürütüldüğünü dile getiren Murat Kurum, şöyle konuştu:

"Hem 50 bin hem 100 bin sosyal konut projelerimiz var. 1 milyon 800 bin vatandaşımız bu konutlara başvurdular. Alt gelir grubu vatandaşlarımız ev sahibi olana denk bu projemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu çerçevede Kilis'e 735 konutun yapımına hızlı bir şekilde başlayıp, vatandaşlarımızı sağlam güvenli konutlarda oturmasını sağlayacağız."

Murat Kurum, daha sonra beraberindeki Vali Recep Soytürk, AK Parti milletvekilleri Ahmet Salih Dal, Hilmi Dülger, Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, AK Parti İl Başkanı Mehmet Murat Karataş ve diğer ilgililerle şehirde inşa edilmesi planlanan millet bahçesi, tescilli alanlar ve toplu konut projesi için önerilecek alanda incelemeler yaptı.

 

Murat Kurum'dan Kilis'e millet bahçesi müjdesi!


Geri Dön