03 / 05 / 2024

Murat Yikit: Çarpık kentleşmeye son verip şehri yeniden dizayn edeceğiz!

Murat Yikit: Çarpık kentleşmeye son verip şehri yeniden dizayn edeceğiz!

Iğdır Belediye Eş Başkanı Murat Yikit, ''2014 yerel seçimlerinin ardından belediye yönetimini devraldık ve hiç vakit kaybetmeden halkımıza verdiğimiz sözlere bağlı kalarak hızla çalışmalara başladık'' dedi.



2014 yerel seçimlerinin ardından belediye yönetimini devraldık ve hiç vakit kaybetmeden halkımıza verdiğimiz sözlere bağlı kalarak hızla çalışmalara başladık.


Bütün kentlerde olduğu gibi imara bağlı çarpık kentleşme Iğdırın'da en temel sorunu. Bu sorunu çözme adına belediyemizce şimdilik 15000 ölçekli nazım imar planı ile 1/1000 ölçekli l'inci etap çalışmalarını tamamladık. Bu çalışmalara gereksinim duymamızın altında yatan neden ise ilimizde mevcut imar planının günümüz şartlanna ve koşullanna cevap veremiyor olmasındandır. En kapsamda 1/100000 ölçekli Kars. Ardahan ve İğdır çevre düzeni planının alt ölçek planlarını da oluşturacağız Kısacası planın son ayağı olacak 1/1000 ölçekli 2. etap uygulama imar planı ile de imar çalışmalarımızı tamamlayacağız. Yol açma genişletme ve parke döşeme çalışmalarımız hızla devam ediyor. Yaklaşık 10 aylık yönetimimizde şu ana kadar 20 kilometre parke taşı döşedik, 3. 5 kilometre kumlama yaptık, 45 adet yeni yol açtık. Yol açım sırasında metruk yapıların yıkımını gerçekleştirdik. Belediyemize ait parke ve bordür üretim tesislerimizde şimdiye kadar 40 bin metrekare parke üretimi gerçekleştirdik. İlimize 1 adet kütüphane binası kazandırdık. Bunun yanı sıra 11 adet park yapıp, 30 bin adet çiçek ekimi gerçekleştirdik.


ALTYAPI HIZ KAZANDI

Altyapı çalışmaları kapsamında su ve kanalizasyon birimimiz tarafınca şimdiye kadar 10 kilometre su isale hattı, 5 kilometre de kanalizasyon hattı döşedik. Ayrıca 21 ili kapsayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanlığının destekleri ile dev entegre su projesi' kapsamında yer aldığımızdan belediyemizce yapılacak olan su ve atık su yatırım projeleri için master planı oluşturduk, fizibilite çalışmalarına devam ediyoruz.. Kent içinde 14 mahalleyi kapsayacak herkesin ulaşımına ortak bir mesafe ve büyüklükte 'mahalle meydanı' oluşturacağız. Mahallelerde yaşayan halkın aş, toplantı, cenaze, bayramlaşma gibi sosyal ihtiyaçlanna cevap vercek düzenlemelerin yanı sıra yoksul kesimin kullanabilmesi için çamaşırhane ve tandır evi yapacağız. AyncaZübeyde Hanım Bulvarı’nı, altı otopark üstü kent meydanı olacak şekilde, yeniden dizayn edeceğiz. Yine belediye sınırları içerisinde halkın yoğun olduğu mahallelerde ve ticari alanlarda otopark alanları oluşturacağız.


Halkın daha yeşil bir çevrede yaşaması için yeşil alanlar artırılacak. Bu kapsamda 300 dönümden fazla bir alanı kapsayacak şekilde  Iğdır Orman Parkını yapacağız.


KADIN EMEĞİ İÇİN ÜRETİM ALANLARI

Belediye Lojmanı yapacağız. Halkın daha uygun fiyata ekmek alabilmesi için Iğdır Belediyesi Ekmek Fırınını açacağız. Kadın istihdamı oluşturmak ve kadınların emeklerini üretebileceği ve satabileceği alanlar yapacağız. Çok amaçlı Kültür merkezi binası yapacağız. Yeni bir belediye hizmet binası inşa edeceğiz. İlimizde mevcut olan  tahliye kanallarını yeşil kuşak projesi adı altında sosyal alanlar olarak halkımıza kazandıracağız. Yol ve kaldıranlar engelliler için düzenlenecektir.


İPA kapsamında alman hibe ile yapılacak olan su ve kanalizasyon çalışmalarından dolayı bozulan yollar tekrardan tamir ve onarımı yapılacak. Başıboş sokak ve hayvanları için rehabilite tesisleri yapılacak. İtfaiye Müdürlüğü binasını çevre yoluna taşıyacağız. 



Dünya 81 İlin Karnesi Dergisi 


Geri Dön