15 / 05 / 2024

Iğdırda kentsel dönüşüm

Iğdırda kentsel dönüşüm

Iğdır Belediye Eş Başkanı Murat Yikit, ''2014 yerel seçimlerinin ardından belediye yönetimini devraldık ve hiç vakit kaybetmeden halkımıza verdiğimiz sözlere bağlı kalarak hızla çalışmalara başladık'' dedi.

Iğdır'da kentsel dönüşüm kapsamında 12 daire yıkıldı!

Iğdır'daki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 12 daire, düzenlenen törenle yıkıldı. Kent genelinde yürütülen dönüşüm çalışmaları doğrultusunda belediyeye ait metruk durumdaki lojmanlar, riskli bina kategorisinde olduğu belirlendi...

Yeni kentsel dönüşüm yasasıyla konutlara bedelsiz el konulacak mı? İstanbul Planlama Ajansı tek tek açıkladı!

İBB’ye bağlı İstanbul Planlama Ajansı'nın “Kent Gündemine Bakış” serisi kapsamında “Kentsel Dönüşüm Yasa Değişikliği: Dönüşüm Kimin İçin?” raporuna, yeni düzenleme ile ilgili detaylara yer verildi. Peki yeni kentsel dönüşüm yasası kimin için hazırlandı? İşte yasa ile ilgili detaylar...

2022 mazot gübre desteği dönüm başına ne kadar? Mazot gübre desteği ne zaman ödenecek? 

2022 yılı mazot gübre desteği ödemeleriyle ilgili açıklamalar bekleniyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın üreticilere verdiği mazot gübre desteği ödemeleri, dönüm başına belirleniyor. Ödemelerden de binlerce üretici yararlanıyor. 

Ahmet Cin Pendik'teki kentsel dönüşüm için Murat Kurum'la görüştü!

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, ilçede hali hazırda süren ve planlanan yatırımlar için Ankara’da temaslarda bulundu. Ahmet Cin, Pendik ve Taşlıbayır'da (Orta ve Dumlupınar) devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını Murat Kurum ile ele aldı.

Kuzey Ankara Girişi Dönüşüm Projesi'nde kuralar çekiliyor!

Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında yer alan 145 adet konutun kuraları yarın çekilecek.

Malatya Hanımın Çiftliği Dönüşüm Projesi gün sayıyor!

Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi’ni TOKİ ile birlikte hayata geçiren Malatya Büyükşehir Belediyesi, yine sağlıksız yapılaşmanın olduğu Taştepe-Hanımın Çiftliği bölgesinde yeni bir dönüşüm projesi hayata geçiriyor.

Yıldırım Ankara Yolu'nun altına modern dönüşüm!

Yıldırım Belediyesi’nin hayata geçirdiği dönüşüm projeleriyle Ankara Yolu’nun altında yer alan Arabayatağı, Ulus, Mevlana, Hacivat, Yavuzselim ve Çınarönü mahallelerinin kaderi değişecek.

Kuzey Ankara Girişi Dönüşüm Projesi'nde yıkım Pazartesi başlayacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Özel Projeler ve Dönüşüm Dairesi Başkanlığı, Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında metruk yapıların yıkımına başlayacak.

Umut Durbakayım: 15 kat yönetmeliği dönüşümün önünü tıkıyor!

Teknik Yapı Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, Kadıköy’ün bazı bölgelerinde uygulanan 15 kat yönetmeliğinin kentsel dönüşümün önünü tıkayacağını söyledi.

Yalova'da inşaat ruhsatlarının yüzde 11'i dönüşüm kapsamında!

Yalova'da yürütülen çalışmalarda alınan inşaat ruhsatlarının istatistiksel verilerini ortaya koyan Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, 2016 yılında alınan inşaat ruhsatlarının yüzde 11 'inin kentsel dönüşüm kapsamında alındığını açıkladı.

Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği dönüşümü konuştu!

Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği, paydaş katılımcılarla birlikte kentsel dönüşüm ve imarda yeni yapılaşma konusundaki çalışmalarını sürdürüyor. Zekai İren'in başkanlığını yaptığı dernek yönetimi önderliğinde, üçüncü kez bir araya gelindi.

Çömlekçi dönüşüm projesinde ilk imzalar atıldı!

TOKİ ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen Çömlekçi kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde, kamulaştırma işlemleri için hak sahipleriyle görüşmelere başlanılan Çömlekçi ikinci etap kentsel dönüşüm alanında ilk imzalar atıldı.

i-Dönüşüm Mimarı Uyumsoft, 2016’da projelerine devam edecek!

Ülkemizin i-Dönüşüm Mimarı Uyumsoft AŞ 2016 yılına; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Tokat ve Azerbaycan-Bakü’deki 6 ofisi, 262 çözüm ortağı ve 4500’in üzerinde müşterisiyle girdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 32 hektarlık alanda dönüşüm yapacak!

Kentin farklı bölgelerinde kent dönüşümü hazırlıklarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir-Aydın-Çeşme otobanı yanındaki 32 hektarlık alanda gerçekleştireceği dönüşümün uygulama projeleri için 8 Aralık’ta ihaleye çıkıyor.

Iğdırda kentsel dönüşüm Haberi

Iğdırda kentsel dönüşüm

2014 yerel seçimlerinin ardından belediye yönetimini devraldık ve hiç vakit kaybetmeden halkımıza verdiğimiz sözlere bağlı kalarak hızla çalışmalara başladık.


Bütün kentlerde olduğu gibi imara bağlı çarpık kentleşme Iğdırın'da en temel sorunu. Bu sorunu çözme adına belediyemizce şimdilik 15000 ölçekli nazım imar planı ile 1/1000 ölçekli l'inci etap çalışmalarını tamamladık. Bu çalışmalara gereksinim duymamızın altında yatan neden ise ilimizde mevcut imar planının günümüz şartlanna ve koşullanna cevap veremiyor olmasındandır. En kapsamda 1/100000 ölçekli Kars. Ardahan ve İğdır çevre düzeni planının alt ölçek planlarını da oluşturacağız Kısacası planın son ayağı olacak 1/1000 ölçekli 2. etap uygulama imar planı ile de imar çalışmalarımızı tamamlayacağız. Yol açma genişletme ve parke döşeme çalışmalarımız hızla devam ediyor. Yaklaşık 10 aylık yönetimimizde şu ana kadar 20 kilometre...