30 / 04 / 2024

Muratbey Uşak Sportif yeni salonuna 2017'de kavuşacak!

Muratbey Uşak Sportif yeni salonuna 2017'de kavuşacak!

SPOR Toto Basketbol Ligi'nde üst üste yaptığı transferlerle iskelet kadrosunu şekillendiren Muratbey Uşak Sportif, iki kulvarda birden mücadele edeceği yeni sezon öncesi iddialı.



Geçen sezon play off oynayan ekibi birbirinden kaliteli isimlerle takviye ettiklerini söyleyen Basketbol Şube Başkanı Ahmet Ali Dinç, "Geçen yıla oranla daha uzun, daha alternatifli bir takım kuruyoruz. FIBA Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme turundan çıkma şansımız yüksek. 2 yıl önce Eurochallenge'te ilk tecrübemizi yaşamış ancak kadro yetersizliği yüzünden takım yorulmuş ve ligde zorlanmıştık. Bu yıl iki kulvarda da başarı istiyoruz" şeklinde konuştu.


Ligde yine play off hedeflediklerini dile getiren Dinç, yeni sezonda yeni yıldızlar çıkaracaklarını söyleyerek, "Geçen yıl Birch, Paul Harris gibi isimler bizde yıldızlaşıp ücretlerini katlayarak transfer oldu. Bu sezon da Freimanis, McKissic gibi oyunculardan patlama bekliyoruz" ifadesini kullandı. 

Takıma 3 yıldır isim sponsorluğu yapan Muratbey Gıda'nın bu sezon desteğini 2 katına çıkardığını belirten Ahmet Ali Dinç, "Katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Valimiz, belediye başkanımız, üniversite rektörümüz, taraftarımız, eski yöneticilerimiz hep yanımızda. Basketbol kültürünü oluşturup tam bir basketbol kenti olduk. Uşak'ı yine en iyi şekilde temsil edeceğiz" dedi.

YENİ SALON 2017'DE

Uşak'ta Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Uşak Belediyesi'nin katkılarıyla yapılacak 3 bin seyirci kapasiteli yeni spor salonunun temel çalışmaları tamamlandı. Atatürk Mahallesi, Huzurkent Mevkisi'ndeki 3 bin metrekare alana yapılan salonun 2017'nin ikinci yarısında hizmete girmesi bekleniyor. Spor Toto Basketbol Ligi'nde 3 sezondur maçlarını Uşak Üniversites Spor Salonu'nda oynayan Muratbey Uşak Sportif, 1 yıl sonra yeni salonuna taşınmayı hedefliyor.


Hürriyet


Geri Dön