29 / 04 / 2024

Muratpaşa Belediyesi faaliyet raporu kabul edildi!

Muratpaşa Belediyesi faaliyet raporu kabul edildi!

Muratpaşa Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı yapıldı. Meclis toplantısında belediyenin 2014 yılı faaliyet raporu da kabul edildi. Mecliste yeni kurulan komisyonlara üyelik seçimi de yapıldı.



Meclis toplantısı öncesinde söz alan CHP grup sözcüsü meclisin 1 yılını doldurduğunu, uyum içerisinde çalıştıklarını belirtti. Bu arada Çağlayan Adliyesinde savcının öldürülmesini de eleştiren grup sözcüsü yine Çağlayan Adliyesinde avukatlara yapılanları kınadı ve adaletin herkese lazım olacağını vurguladı.

Öldürülen Cumhuriyet Savcısı Kiraz’in bir sözünü de hatırlayan grup sözcüsü Tarım, “devletin katilleri korumak zorunda olmadığını”, devletin katilleri korumaması gerektiğini belirtti.

AK Parti Grup sözcüsü Can Kasaboğlu ise, geçtiğimiz bir yılı öğrenme dönemi olarak algıladıklarını, Başkanın olumlu icraatlarının yanında olduklarını, 17-18 mahallenin halen tapu sorunlarının çözülmesini beklediklerini, Kırcami’de olduğu gibi ortak bir çalışma ile çözülmesini temenni etti.

Cumhuriyet Savcısının öldürülmesine de tepki gösteren ve Başsağlığı dileyen Kasaboğlu, CHP’nin ön seçimini takdirle karşıladıklarını, milletvekili adaylarına başarılar dilerken, “inşallah yeni dönemde seçilen milletvekilleri bir masanın etrafında Antalya için toplanır ve bu kentin sorunlarının çözümü için çalışırlar, kanayan yaralara merhem olurlar” dedi.

MHP grup sözcüsü Mustafa Taşbaş ise çıraklık dönemini geride bıraktıklarını, terörü lanetlediklerini, herkese başsağlığı diledi.

Bu arada Taşbaş, CHP’de yaşanan ön seçim için bu partiyi kutlarken, kendi partilerinde de en azında 1-2 kez de olsa ön seçim yapılması temennisinde bulundu.

2014 Yılı Muratpaşa Belediyesi’nin gelir giderleri ile iş ve işlemleri ile ilgili olarak denetim komisyonunun raporu da görüşüldü.

Denetim Komisyonunun raporu konusunda kısa bir eleştiri yapan AK Parti grup sözcüsü Can Kasaboğlu, 39 milyon lira olarak öngörülen bütçeye daha sonra ekleme yapıldığını, 43 milyara çıkarıldığını, 22 milyon liranın 12 milyon lirasının iade edildiğini ifade ederken, “40 milyondan fazla bir bütçe yapıyoruz ve bunun önemli bir kısmını da iade ediyoruz. 10-11 milyarlık belediye taşınmazı satılıyor. Bu çok sağlıklı bir sistem değil” dedi.

MHP grup sözcüsü Mustafa Taşbaş ise taşeron ilçi maliyetini gündeme getirdi ve bir işçinin maliyetinin 3 bin lirayı aştığını, eğer Muratpaşa Belediyesi’nin kendi taşeron işçisini istihdam etmesi halinde bu rakamın kişi başına 2 bin 600 liraya kadar çekilebileceğini söyledi.

Başkan Uysal ise eleştirileri olumlu bulurken, söz konusu raporunda eleştiri getiren bir rapor olduğunu vurgularken, “ufuk açıcı bir rapor. Her şey mükemmel demek hazırlanacak raporlar için iyi değildir. Eleştiriler de getiren bir rapor. 2 eleştiri de yerinde. İstihdamn maliyeti yüksek. Taşeron işçisine en fazla ücreti vermeye çalışıyoruz. Asgari ücret +%30. Memurumuza da aynı. Ama parasını ödediğimiz kişilerin de kendilerini tam olarak işlerine vererek çalışmamasını, kaytarmamasını, işine sahip çıkmasını istiyoruz. Bu da en doğal hakkımız.

Eleştiriler olumlu” dedi.

Bu arada 2014 yılı faaliyet raporu da kabul edildi. Oylama sırasında Başkan Uysal yerini İbrahim Cephaneci’ye bırakırken, Cephaneci’de Belediye Başkanının kısa bir notunu okuyarak oylama yaptı.

Yapılan oylamada ise faaliyet raporu kabul edildi. Başkan Uysal daha sonra meclis üyelerine kısa bir konuşma yaparak teşekkür etti.

Meclis komisyon üyeliklerinin seçimi de yapıldı.

Encümen Üyeliklerine; Cem Kotan, Hüseyin Sarı, Mustafa Durna,

Planlama ve İmar Komisyonu’na; Ahmet Öztürk, Mehmet Tosun, Taylan Budak, Ahmet Ateş, Nuran Yılmaz.

Plan Bütçe Komisyonu’na; Ali Kuş, Hasan Hüsnü Kilit, Mutlugül Tarım, Yener Altıntaş, Mehmet Altınsoy.

Eğitim, Kültür ve Sanat Komisyonu’na; Gülay Akın, Mustafa Durna, Hüseyin Erşin, Nuran Yılmaz, Ayşe Barçın.

Gençlik ve Spor Komisyonu’na; Yener Altıntaş, Sinan Özkan, Mustafa Çetin, Cem Kotan, Osman Kepez.

Kadın ve Erkek Eşitliği Komisyonu’na; Nuran Yılmaz, Mutlugül Tarım, Songül Başkaya, Bengül Hatipoğlu, Ayşe Barçın.

İsim Verme Komisyonu’na; Mimar Sinan Özkan, Mustafa Durna, Hüseyin Erşin, Mustafa Taşbaş, Yener Altıntaş.

Demokratik Kitle Örgütü Komisyonu’na; Cem Kotan, Yener Altıntaş, Osman Kepez, Hüseyin Erşin, Mustafa Taşbaş.

Sağlık Komisyonu’na; H. Hüsnü Kilit, Reşat Oktay, M. Sinan Özkan, Bengül Hatipoğlu, A. Vucudi Özen.

Engelsiz Yaşam Komisyonu’na; Ali kUş, Mutlugül Tarım, Hüseyin Erşin, Bengül Hatipoğlu, Mustafa Taşbaş.

Muhtarlar, Yerel Gündem Kent Komisyonu Konseyi’ne; Mutlugül Tarım, Gülay Akın, Mustafa Çetin, Ercan Mert Hatun.

Sosyal Amaçlı, Yardım, Emekli ve Yaşlı İnsanların Sorunlarını Araştırma ve İnceleme Komisyonu’na; Mustafa Durna, Mustafa Çetin, Hüseyin Sarı, Mehmet Altınsoy, Mustafa Taşbaş.

Kaleiçi, Haşimişçan ve Balbey Turizm Bölgeleri Araştırma ve İnceleme Komisyonu’na; Mutlugül Tarım, Yener Altıntaş, H. Hüsnü Kilit, Mustafa Küçükoğlu, Mehmet Tosun.

Hukuksal İnceleme ve İhtisas Komisyonu’na; Gülay Akın, H. Hüsnü Kilit, Murat Şimşek, Mustafa Küçükoğlu, Mustafa Taşbaş seçildiler.



Antalya Akdeniz Güncel 


Geri Dön