29 / 04 / 2024

Muratpaşa Meltem Camii imar planı 15 Temmuz'da görüşülecek!

Muratpaşa Meltem Camii imar planı 15 Temmuz'da görüşülecek!

Muratpaşa Belediye meclis toplantısında tartışma konusu olan Meltem Camii binası altındaki ALYA Alışveriş Merkezi'nin imar planı 15 Temmuz 2016 Cuma günü yapılacak olan Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gündeme gelecek.



YAKLAŞIK 26 yıl önce Antalya Belediyesi Encümeni tarafından intifa (kullanım) hakkı Türkiye Diyanet Vakfı'na verilen ve mülkiyeti Muratpaşa Belediyesi'ne ait olan Meltem Cami'nin altında yeralan alışveriş merkezinin siyasi tartışmalara neden oldu. Geçtiğimiz Mayıs ayında Muratpaşa Belediye meclis toplantısında tartışma konusu olan ve AK Parti'nin 2014 yılı seçimlerinde Muratpaşa Belediye Başkan adayı olan Cihan Bulut'a ait olan Meltem Cami binası altındaki ALYA Alışveriş Merkezi, 15 Temmuz 2016 Cuma günü yapılacak olan Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gündeme gelecek. 


MURATPAŞA'DA REDDEDİLDİ 

Meltem Cami'nin ihtiyacının karşılanabilmesi ve bu doğrultuda finans oluşturmak amacıyla 'planlama alanı içerisinde cami binası altında ticari amaçlı kullanımlar yer alabilir' plan notuna işlenmesi için talep edilen İmar Plan değişikliğinin Muratpaşa Belediyesi Meclisi'nde reddedilmişti. CHP Grubu, MHP'li üye Adnan Viicudi Özen ve Bağımsız Üye Mahmut Yıldırım'ın ret, AKP Grubu ve MHP Grup Sözcüsü Mustafa Taşbaş ise evet oyu vermiş ve cami binası altında ticaret kullanımının imar planına işlenmesi oyçokluğu reddedilmişti. 


Meltem Cami binası altında ticaret kullanımının imar plan notuna eklenmesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nda oy birliği ile kabul edildi. Can Kasapoğlu Başkanlığı'nda ki komisyon yaptığı toplantıda, Muratpaşa Belediye Meclisi'nde reddedilen Meltem Mahallesi'nde bulunan 8208 ada 1 parselde yer alan Meltem Cami alanına plan notu eklenip gösteriminin mekânsal planlar yapım yönetmeliğine göre düzenlenmesine ilişkin imar plan değişikliğini kabul etti. Değişikliğe, CHP'li Erkan Demirci ve Zafer Yörük, Muratpaşa Belediyesi'nden geliş şekli ile kabul edilmesi yönünde komisyon raporuna şerh koydu. 


BÜYÜKŞEHİR DE GÜNDEME GELECEK 

Önümüzdeki Cuma günü Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yeniden gündeme gelecek olan Meltem Cami binası altındaki ALYA Alışveriş Merkezi'nin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan notlarına 'planlama alanı içerisinde cami binası altında ticari amaçlı kullanımlar yer alabilir' talebinin AK Parti Grubu ve MHP Grubu'nun oylarıyla oy çokluğu ile kabul edilmesi bekleniyor. Cami alanının Muratpaşa Belediye Meclisi'nin mülkiyetinde olması ve Antalya Belediye Meclisi'nin 13 Mart 1990 tarih ve 1476 sayılı kararı ile intifa hakkının Türkiye Diyanet Vakfı'na verilmiş olması ise ayrı bir tartışmayı da beraberinde getirecek. 


Antalya Hürses


Geri Dön