05 / 05 / 2024

MÜSİAD 2015'te konut satışlarında rekor öngörüyor!

MÜSİAD 2015'te konut satışlarında rekor öngörüyor!

MÜSİAD'ın inşaat sektörünü masaya yatıran raporu değerlendiren MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Ozdemir, 2015te konutta rekor beklediklerini söyledi. Özdemir "Konutta balon yok, talep artıyor" dedi.



MÜSİAD'ın inşaat sektörünü masaya yatıran raporu değerlendiren MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Ozdemir, 2015te konutta rekor beklediklerini söyledi. Özdemir "Konutta balon yok, talep artıyor" dedi. 


MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) 'İnşaat Sektöründe Türkiye'nin Dünyadaki Konumu ve Gelecek Projeksiyonu' raporunu açıkladı. Raporla ilgili bilgi veren MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Burhan Özdemir, 2015 yılında rekor konut satışı beklediklerinin alanı çizdi. 

Özdemir "Üçüncü çeyrekte, normalde geçmiş yıllara baktığınızda birçok yıl üçüncü çeyrek satışları diğer çeyrek satışlannın gerisindedir. 

Ama 2014'te bunun üzerine çıktı. Demek ki birikmiş bir talep vardı ve konut satışlan artış gösterdi. 2015 yılında konut satışında yeni bir rekor bekliyoruz. Raporumuzdaki bilgilerle ülkemizde konutta balonun oluşmayacağını, batıdaki kıyaslamalarla gerek ipotekli satış oranlan, gerek kredi uygulamaları, gerek ülkemizdeki yatırımcının teveccühü ile konut piyasasının reel olduğunu ve piyasamızın da reel kaynaklar üzerine inşa edildiğini anlatmaya çalıştık" dedi. Sektörelraporunda yer alan yurtdışı müteahhitlik konusunun da çok İnşaat sektörünü. MÜSİAD inşaat Sektör Kurulu Başkanı Burhan Ozdemir (ortada) basın toplantısında değerlendirdi. 

önemli olduğuna dikket çeken Özdemir, şunları söyledi: "Yurtdışı müteahhitlikte ülkemiz 2002'den bu yana 235 milyarlık toplam hasılata ulaştı. Son 10 yılda, geçmiş 30 yılın yaklaşık 5 katı kadar hasılat yapmışız. Yurtdışı müteahhitlik ülkemiz için daha da açılabileceği ve gerçek manada G-20 deki önümüzdeki ülkelerin mertebesine ulaşabileceği bir alan. Bu fırsatın da hükümetlerarası anlaşmalarla coğrafi olarak yakın olduğunuz, Cezayir, Suudi Arabistan, Irak, İran gibi ülkelere yönelik değerlendirilmesi gerekmektedir. 


Gelişimin sac ayağı

RAPORDA MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak'ın görüşlerine de yer verildi. İnşaat sektörünün 2008 yılında girdiği krizi geride bıraktığı tespitinde bulunan Olpak "Dünyada inşaat sektörü 2008 krizi sonrası yaşanan genel tıkanıklığı asma yönünde  eğilim göstermektedir. 2011 yılında yüzde 0.5 ile durağan hale gecen global büyüme oranı, 2012 ve 2013 yıllarında yüzde 4'lere ulaşmış ve küresel inşaat harcama miktarı yıllık 8 trilyon dolara dayanmıştır. İnşaat gelişimin en önemli sac ayaklarından biridir. Ülkemiz altyapı yatırımları adına tarihinin en parlak dönemini geçirmektedir" ifadelerini kullandı. 


Star


Geri Dön