27 / 04 / 2024

MÜSİAD 31'inci ofisini Van'da açtı!

MÜSİAD 31'inci ofisini Van'da açtı!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) 31. şubesini Van'da açtı



Dünya genelinde 95 irtibat noktası, yurt içinde 30 şubesi bulunan MÜSİAD, başta sınır ticareti, tarım ve hayvancılığa dayalı sanayi olmak üzere ekonomik faaliyetlerin ilde yaygınlaştırılması için üyelerini organize edecek. Açılış töreninde konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, Van'ın Türkiye için önemine işaret ederek, MÜSİAD'ın şube ağına Van'ı da eklediğini belirtti. Türkiye'nin komşu ve çevre ülkelerle sıfır sorun politikası doğrultusunda Van'ın, rahatlıkla büyüyebilecek potansiyele sahip olduğunu anlatan Vardan, ilin bu avantajını tam olarak kullanamadığına dikkat çekti. MÜSİAD'ın Van'da yapacak çok işi olduğunu ifade eden Vardan, "Biz MÜSİAD olarak bu tecrübeleri buraya nasıl taşıyabiliriz ona bakacağız. Bölge insanına, nasıl yatırım yapılabileceği konusunda yol göstermek, kişisel ve kurumsal gelişmelerini sağlayarak ortaklıklar kurmalarını sağlamak istiyoruz. Biz bir masanın etrafına oturuyoruz. Sorunların üzerine giderek ortak akıl üretmeye çalışacağız" diye konuştu. MÜSİAD eski Başkanı Ali Bayramoğlu da ilin 17 milyon dolar ihracat, 12 milyon dolar da ithalat gerçekleştirdiğini, katırla yapılan ticaretin boyutunun ise bilinemediğini ifade ederek, bu rakamın Van'ın gerçek potansiyelini yansıtmadığını vurguladı
Sabah

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

'Bu uygulama Van'ı Dubai yapar'

MÜSİAD, 31'inci şubesini dün Van'da açtı.

Şubeleşmeye büyük önem verdiklerini söyleyen Genel Başkan Ömer Cihad Vardan,"Tabi ki İstanbul'dan da yatırım gelecek ama biz bu bölge insanına yatırım yapmayı öğretmek istiyoruz" dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), 31'inci şubesin dün Van'da açtı.
Bu amaçla düzenlenen törende konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, Türkiye'nin pek çok yerinde şube açmaya çalıştıklarına işaret etti. Bayram sonrasında Düzce'de de bir şube açmaya hazırlandıklarına dikkat çeken Vardan, açılan şubelerle illerde en yüksek verim almayı amaçladıklarını bildirdi.

BÖLGE İÇİN RAPOR

2 yıl önce bölge sorunlarının çözümüne yönelik bir rapor hazırladıklarını kaydeden Vardan, bu raporun amacının Türkiye'nin her bölgesinde aynı refah ortamını sağlamak olduğunu vurguladı. 2 yıldır bu doğrultuda çalışmalar yaptıklarına işaret eden Vardan, şöyle devam etti: "Biz buralara İstanbul'dan devşirme göndermiyoruz. Yerel insanlarla çalışıyoruz. Tabi ki İstanbul'dan da yatırım gelecek ama bu bölge insanına yatırım yapmayı öğretmek istiyoruz. Boşnak, Kürt, Türk hep beraber sorunlara ortak akıl üretmeye çalışıyoruz."
MÜSİAD Van Şube Başkanı Abdulahat Arvas ise Trabzon ve Mersin limanlarından gelen Orta Asya ve Türki Cumhuriyetlere ait emtialar için Kapıköy-İran yolunun açılmasını ve Van'da ihtisas gümrüğünün kurulmasını istedi.

İran'a ambargo Van'ı Dubai yapar

Eski MÜSİAD Başkanı ve AK Parti Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu, İran'a yönelik ambargo kararının Van için büyük bir şans olduğunu dile getirerek, "Bu açıdan Van yeni Dubai olmaya aday bir ildir. Bunu değerlendirmek lazım" dedi. Bayramoğlu, Van'ın 17 milyon dolarlık ihracat, 12 milyon dolarlık ise ithalat yapan bir il olduğunu kaydetti. Van'ın 30 milyon dolarlık ticaret hacminin 300-500 milyon dolarlara çıkabileceğine dikkat çeken Bayramoğlu, "Bunu 300-500'e çıkarmak lafla olmaz, plan projeyle olur. İnsanlara verilecek en önemli kredi ise vizyondur. MÜSİAD Van şubesinin de yapması gereken budur" dedi.
Mehmet Halıcı/Bugün


Geri Dön