17 / 07 / 2024

MUSİAD Başkanı'ndan dolar açıklaması: Yıl sonunda 30 TL'yi aşacak!

MUSİAD Başkanı'ndan dolar açıklaması: Yıl sonunda 30 TL'yi aşacak!

Seçimlerin ardından yükselişe geçen dolar kuru ile ilgili Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Mahmut Asmalı önemli açıklamalarsa bulundu.


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


DOLAR YIL SONUNDA 30 TL'Yİ GEÇER!

Seçimlerin ardından yükselişe geçen dolarla ilgili Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Mahmut Asmalı, önemli değerlendirmelerde bulundu.

Asmalı doların yıl sonunda 30 TL'yi geçeceğini söyleyerek şu açıklamaları yaptı: “Döviz kurunda bu kadar ani yükselişi beklemiyorduk” diyen Asmalı, “(dolar/TL’nin) Yıl sonunda da 30’lu rakamları geçmeyeceğini düşünüyorduk. Ancak son artışlarla birlikte yıl sonunda 30 TL’yi biraz aşabileceğini düşünüyoruz” dedi.

MUSİAD Başkanı ndan dolar açıklaması: Yıl sonunda 30 TL yi aşacak!

İKİ BÜYÜK SORUN....

Mahmut Asmalı, Türkiye ekonomisindeki kronikleşen iki sorunun enflasyon ve cari açık olduğunu söyledi. 

Yeni kabineye yönelik yaptıkları önerilerde ana çerçevenin ‘reel politikaya dönüş’ olduğunu belirten Asmalı, “Merkez Bankası enflasyon beklentisini yüzde 5’lerde tutmamalı. Aradaki sapma çok fazla olursa inandırıcılığı sorgulanmaya başlıyor” açıklamasını yaptı.

MUSİAD Başkanı ndan dolar açıklaması: Yıl sonunda 30 TL yi aşacak!

7 Temmuz dolar/TL ne kadar? Bugün dolar kuru kaç lira? Güncel dolar alış satış fiyatı kaç TL? Dolar bugün ne kadar oldu? Güncel dolar kuru kaç TL? 7 Temmuz 2023 dolar/TL kuru...


Geri Dön