04 / 05 / 2024

MÜSİAD Rize'ye tatil kenti inşa edecek!

 MÜSİAD Rize'ye tatil kenti inşa edecek!

MÜSİAD İkizdere ilçesinde Özel İdareye ait 40 dönümlük arazide tatil kenti yapmak istiyor. Özel idareye ait arazi boş duruyordu. Rize MÜSİÂD Başkanı Mahmut Dabak yöreye hizmet yapmak istiyoruz dedi.



2000 yılında Köyde turistik tesis konusunda müracaatımız oldu yapmak şartı ile İl Özel İdaresine Muhtarlık tarafından tahsis edilen 40 Dönüm arazide yöresel konaklama tesisi yapmak istediklerini söyleyen Rize MÜSİAD Başkanı Mahmut Dabak yaptığı açıklamada' biz MÜSİAD olarak burada tesis yapmaya hazırız. Çifteköprii köyünde yöresel mimariyi bozmadan üyelerimizin barınacağı tesisler yapmak istiyoruz. Yaıılız tesis değil burada Türkiye genelinde üyelerimizin toplantı yapabileceği kongre merkezi yapma çabamız var. İl Özel İdaresine bu arazinin MÜSİAD'a satılması Biz burada tesis yaptığımızda yöreye önemli bir turizm teşvikini de getirmiş olacağız. Yöre halkımız ekonomik ve sosyal yönden inanıyorum ki gelişecektir. Hazırlayacağımız projenin çevreye hiçbir eksi katkısı olmayacağım taahhüt ediyorum. 


5 YIL İÇİNDE TESİS YAPMA ŞARTIMIZ VAR!

Özel İdare 2000 yılından bu yana boş bulunan bu araziyi bize verdiğinde taahhütlerini yerine getirmediğimiz takdirde her türlü cezai miieddiyelere katlanacağımızı da belirtmek isterim. 5 Yıl içinde tesislerimizi yapacağız. Eğer yapmadığımız takdirde her cezayı kabul edeceğiz. Burada devre mülkler yapmak istiyoruz. Bölgede var olduğunu tahmin ettiğimiz sıcak su çıkarılması konusunda gerekli girişimlerde bulunarak yalnız Çifteköprii Köyünü değil bölgenin termal su kullanmasını temin edeceğiz. Yapacağımız termal tesisler ile bölge Sağlık Turizmine de davetiye çıkarmış olacaktır' dedi. Köyde 2000 yılında Özel İdaresine turistik tesis yapılması için tahsis edilen 40 dönüm arazi bugüne kadar boş duruyor. 


Yeni Çayeli Gazetesi


Geri Dön