22 / 05 / 2024

Muş'ta hastane bitişiğinde çıkan yangın yangın korkuttu!

 Muş'ta hastane bitişiğinde çıkan yangın yangın korkuttu!

Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin bitişiğinde bulunan iş merkezinin çatı katında çıkan yangın, hasta ve hasta yakınlarında paniğe neden oldu



Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin bitişiğinde bulunan iş merkezinin çatı katında çıkan yangın hasta ve hasta yakınlarında paniğe neden oldu. 

     Akşam saatlerinde hastanenin altında bulunan iş merkezinin çatı katında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Bir anda hastane binasını saran dumanı gören görevliler itfaiyeye haber verdi. 

     Yangın hastanedeki hasta, hasta yakınları ve personel arasında paniğe neden oldu. Binanı dışında yükselen dumanları gören vatandaşlar, hastalarını alarak dışarı çıkmaya başladı. 

     Tahliye sırasında bazı vatandaşlar, dışarı çıkmak bindikleri asansörün yangın tehlikesine karşı elektriğin kesilmesiyle bir süre burada mahsur kaldı. 

     Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. İtfaiye görevlilerinin yarım saatlik çalışmasının ardından yangın tamamen söndürüldü. 

     Yangın haberini alan Vali Ali Çınar, hastane önüne gelerek itfaiyenin çalışmalarını yerinde denetledi. 

     Çınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının çıkış sebebinin henüz belirlenemediğini belirterek, itfaiyenin çalışmasının sonucunda netlik kazanacağını bildirdi. 

     İtfaiye ekiplerinin kısa sürede müdahale etmesiyle herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadan yangının kısa süre söndürüldüğünü ifade eden Çınar, yangın sebebiyle hastanede de herhangi bir hasarın söz konusu olmadığını söyledi. 

     Belediye Başkanı Necmettin Dede ise, binalardaki yangınlarda tahliye durumunda vatandaşların asansörü kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, yangın çıktığında elektrik kesintileri ve benzeri durumlarda asansörlerin devre dışı kalacağını vurguladı. 

     Yangın sebebiyle yakınları tarafından hastaneden tahliye edilen bazı hastaların büyük korku yaşadıkları görüldü. 

AA


Geri Dön