05 / 05 / 2024

Orhangazi Hastane projesi içinde kalan TOKİ yolu yeniden açılıyor!

Orhangazi Hastane projesi içinde kalan TOKİ yolu yeniden açılıyor!

Hastane arsası içinde kaldığı için daha önce kapatılan TOKİ yolu ile ilgili imar komisyonuna havale edilen plan değişikliği de hem yolun genişletilmesi hem de yolun yeniden hizmete sokulması hususunda onay gördü.




Orhangazi Belediyesi'nin kasım ayı Belediye Meclisi'nin ikinci oturumu geçtiğimiz perşembe günü yapıldı. Meclisin ikinci oturumu ölümünün 76. yılında Atatürk için önce saygı duruşu ve ardından Başkan Neşet Çağlayan'ın talebi üzerine dua okunması ile açıldı. Meclis toplantısında daha sonra imar komisyonu tarafından görüşülen 5 yeni cadde ve sokağa isim maddesi görüşüldü. Muradiye Mahallesindeki bir caddeye daha önce kalp krizi sonucu hayatını kaybeden ve ailesi Orhangazi'de yaşayan Eskişehirsporlu futbolcu Ediz Bahtiyaroğlu'nun ismi verilirken, TOKİ'de yeniden açılacak olan eski caddeye de bir süre önce hayatını kaybeden belediye eski başkanlarından Hayri Çoklar'ın isimleri verildi. Ayrıca Turist Yolu üzerindeki bir sokağa 2. Nolu Sokak, Fındıklı Yolu üzerindeki bir sokağa 6 nolu sokak ve Yeni Sokak isimleri verildi. 


OKUL ARSASI İÇİN PLANDA DEĞİŞİKLİK 


Mecliste daha sonra ise Öğretmen Eyüp Topçu Anadolu Lisesi yanında bulunan bir arsaya yapılması planlanan ve yatırım programına dahil edilen 24 derslikli ortaöğretim binası ile ilgili olarak istenen plan değişiklikleri oybirliği ile kabul edildi. 


TOKİ YOLU İÇİN ONAY 


Hastane arsası içinde kaldığı için daha önce kapatılan  TOKİ  yolu ile ilgili imar komisyonuna havale edilen plan değişikliği de hem yolun genişletilmesi hem de yolun yeniden hizmete sokulması hususunda onay gördü. Son olarak ilk oturumda görüşülen Anadolu Öğretmen Lisesi yanında yer alan arsada hem yurt hem de hakim ve savcılara lojman yapılması konusu için istenen plan değişikliği, imar komisyonunun bazı eksik evrakların giderilmesi ve Büyükşehir Belediye Meclisi'nde de ilgili 1/5000 ölçekli plana işlenmesi için bir sonraki meclis toplantısına ertelendi. 



Bursa Hakimiyet


Geri Dön