02 / 05 / 2024

orhangazi imar

orhangazi imar

Orhangazi Belediye Meclisi, kasım ayı toplantısını yaptı. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nce onaylanan 1/25000 ve 1/5000'lik planlara uygun hale getirilmesi için imar revizyonu yapılması konusu muhalefetin tepkisine sebep oldu.

Orhangazi'de TOKİ gaza bastı!

Orhangazi'de TOKİ gaza bastı. Orhangazi'de yapılması planlanan TOKİ 4.Etap Konut Projesi kapsamında TOKİ İstanbul Bölge Müdürlüğü ekipleri Orhangazi'deki Kale altında kalan arsa üzerinde incelemelerde bulundu.

Orhangazi Hastane projesi içinde kalan TOKİ yolu yeniden açılıyor!

Hastane arsası içinde kaldığı için daha önce kapatılan TOKİ yolu ile ilgili imar komisyonuna havale edilen plan değişikliği de hem yolun genişletilmesi hem de yolun yeniden hizmete sokulması hususunda onay gördü.

Cargill’in imar planına 11 yıl sonra iptal kararı!

Amerikan Cargill firmasının Bursa’nın Orhangazi İlçesi’nde hukuksuz bir şekilde kurduğu fabrikanın uygulama imar planı, 11 yıl sonra iptal edildi.

Bursa Gemiç köyünde kurulan tesisin imar planı iptal edildi!

Bursa'nın Orhangazi ilçesi Gemiç köyünde tarım arazisi üzerine Cargill tarafından kurulan mısır işleme tesisinin küçük ölçekli imar planı 11 sene sonra iptal edildi

Orhangazi’de yeni imar planı ve dönüşüm ihtiyacı!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Hasan Bozbey, bugünkü yazısında Orhangazi’nin imar planı, kentsel dönüşüm ve TOKİ ihtiyacını anlattı. İşte o haber...

Bursa'da gündem Orhangazi İmar Planı!

CHP Bursa Milletvekili, TBMM Divan Kâtip Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Orhangazi Gedelek Turşu Festivali'nde düzenlenen konuşmada iptal edilen 1/25 binlik Orhangazi İmar Planı nedeniyle dükkanların risk altında olduğunu ifade etti.

Bursalılar turizm imar düzenlemesi bekliyor!

Bursa Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası 7. meslek komitesi adına Muhammet Ali Varlı Orhangazi’de turizm konulu sunum düzenledi. Varlı, ''Bursa Büyükşehir Belediyesinden “turizm imar ” düzenlemesi bekliyoruz'' diye konuştu.

İzmir Ödemiş güneş enerji santralleri imar planı askıda!

İzmir Ödemiş İlçesi, Orhangazi Mahallesi, 1 parselde lisanssız Güneş Enerji Santralleri yönelik hazırlanan imar planı askıya çıkarıldı....

İller Bankası Sultanbeyli arsasının imar planı askıda!

İller Bankası'na devredilen Sultanbeyli Orhangazi Mahallesi'ndeki 7 bin 745 metrekarelik arsanın imar planı askıya çıkarıldı...

Orhangazi Yenisölöz'de imar sorunu çözüldü!

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’ın yeni durağı Yenisölöz Mahallesi’ydi. Başkan Çağlayan, 1999 yılından bu yana yaşanan ve ciddi sorunlara neden olan imar problemi ile ilgili müjdeli haberi de mahallede verdi.

Bursa Orhangazi'de imar alanı kalmadı!

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası’nın İnşaat Meslek Komitesi hafta sonu Orhangazi TSO hizmet binasında bir araya geldiler.

Orhangazi Meclisi'nin Kasım toplantısında imar görüşüldü!

Orhangazi Belediye Meclisi, kasım ayı toplantısını yaptı. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nce onaylanan 1/25000 ve 1/5000'lik planlara uygun hale getirilmesi için imar revizyonu yapılması konusu muhalefetin tepkisine sebep oldu.

Orhangazi imar planı revizyonu kabul edildi!

Orhangazi Belediye Meclisinin Nisan ayı toplantısı gerçekleşti. İlçe merkezinde imar planı revizyonu yapılması oy birliği ile kabul edildi. Değişiklik meclisten oy çokluğu ile geçti.

Orhangazi Belediyesi'nde imar planı revizyonları konuşuldu!

Orhangazi Belediyesi'nin Nisan ayı meclis toplantısı Meclis 1.başkan vekili, ikinci başkan vekili, katip üyeler, Encümen üyelikleri ve ihtisas komisyonlarının seçimi ile başladı. Toplantıda imar planı revizyonları ile ilgili kararlar verildi.

Orhangazi Çakırlı Meydanı genişletilecek!

Orhangazi Belediyesi, Çakırlı'da hayata geçirmeyi planladığı meydan düzenlemesi için kolları sıvadı. Önceki gün yapılan meclis toplantısında meydan projesi imar komisyonuna havale edildi. Kamulaştırmanın ardından Çakırlı Meydanı genişletilecek.

orhangazi imar Haberi

orhangazi imar

Meclis toplantısında 10 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. 2015 yılı Ocak ayı toplantısında Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne üst kullanım hakkı verilen Gemiç Mahallesi sınırlarındaki alanın zeytin işleme tesisi olarak düzenlenmesi kararını alan meclis, Emniyet Müdürlüğü'ne yeni bina yapılması, mevcut binanınsa belediye hizmet alanı olarak kullanılabilmesi için encümene takas yetkisi verdi. Narlıca Mahallesi'ne yaptırılması planlanan halı sahanın önündeki engel de ortadan kaldırıldı. Meclis, halı saha yapılması planlanan alandaki Karayolları'na ait arazinin belediye tarafından kamulaştırılması için Başkan Neşet Çağlayan'a yetki verdi.


Orhangazi 1/1000 ölçekli uygulama imar planının Bursa Büyükşehir Belediyesi'nce onaylanan 1/25000 ve 1/5000'lik planlara uygun hale getirilmesi için imar revizyonu yapılması konusu muhalefetin tepkisine sebep oldu. Önerge, CHP, MHP ve DP'li Meclis üyelerinin ret kararına rağmen oy çokluğuyla kabul edildi. 2017 mali...