30 / 04 / 2024

Orhangazi Belediyesi'nde imar planı revizyonları konuşuldu!

Orhangazi Belediyesi'nde imar planı revizyonları konuşuldu!

Orhangazi Belediyesi'nin Nisan ayı meclis toplantısı Meclis 1.başkan vekili, ikinci başkan vekili, katip üyeler, Encümen üyelikleri ve ihtisas komisyonlarının seçimi ile başladı. Toplantıda imar planı revizyonları ile ilgili kararlar verildi.




Orhangazi Belediyesi'nin nisan ayı Belediye Meclis toplantısı Neşet Çağlayan başkanlığında Belediye Meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. 


Orhangazi Belediyesi'nin Nisan ayı meclis toplantısı Meclis 1.başkan vekili, ikinci başkan vekili, katip üyeler, Encümen üyelikleri ve ihtisas komisyonlarının seçimi ile başladı. 


Yapılan gizli oylama sonucunda Orhangazi Belediyesi Meclisinde l.Başkanvekili Bekir Aydın, ikinci başkanvekili İlhan Kılıç seçilirken, meclis katip üyeliklerin ise Halil Kurtulmuş ve Fatma Zehra Höçük seçildi. Orhangazi Belediyesi'nde 1 yıl süreyle Encümen üyeliği yapacak isimler ise yine gizli oylamayla seçilirken, Encümen üyeliklerine Halil Kurtulmuş ve Mine Kurtiş seçildi. 


Belediye Meclis üyelerinin teklifi ile yapılan İmar Komisyonu üyeliklerine Ak Partili üyeler Fatma Zehra Höçük, Mehmet Şahin, Cemal Karagüzel, Selahattin Çelik, Demokrat Partili Osman Levent Sarıoğlu seçilirken, Plan ve Bütçe Komisyonuna Ak Partili üyeler Fikret Nogal, Meryem Arslan, Serkan Ateş, Murat Çetin ile Demokrat Partili Süleyman Yaşa seçildi. Mecliste daha sonra yapılan oylama ile Bursa Belediyeler Birliği üyeliğine Turgay Peker ve Hasan Budak seçildi. 


YENİ İMAR REVİZYON PLANI 


Orhangazi Belediye Meclisi'nin oturumunda daha sonra diğer maddeler görüşüldü. Buna göre Mülkiyeti BUSKİ'ye ait Çakırlı'daki bir taşınmaz, meclis kararı ile Orhangazi Belediyesi'ne devredildi. Mecliste daha sonra Göl yolu üzerinde bulunan Orhangazi Belediyesine ait bir arsa yanında bulunan 5 bin metrekarelik bir arsa ile Gürle Mahallesi'nde bulunan 4 ayrı arsanın takası ile ilgili Belediye Encümenine yetki verildi. Memur Boş kadro değişikliği onaydan geçerken, bir şahsa ait arsa ile ilgili plan değişikliği görüşülmek üzere imar komisyonuna havale edildi. Nisan Ayı Belediye Meclisinde daha sonra Topselvi Mahallesi'nin isminin Fatih Mahallesi olarak değiştirilmesi görüşülerek karara bağlandı. Alınan karar ile birlikte Topselvi Mahallesi'nin ismi Fatih Mahallesi olarak yenilendi. Mecliste ayrıca Orhangazi İlçe Merkezi genelinde İmar Plan Revizyonu yapılması ile ilgili madde de görüşülüp gerekli çalışmaların yapılması için İmar Komisyonuna havale edildi. 


4 YENİ ARAÇ GELİYOR 


Mecliste daha sonra 1 adet vidanjör, 1 adet yol süpürme aracı, 1 adet su tankeri ve 1 adet de çöp kamyonu alınabilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan hibe alınabilmesi için Belediye Başkanı Neşet Çağlayan'a yetki verildi. Orhangazi Belediyesi'nin Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği'ne üye olunması, bir plan değişikliği için yapılan itirazın imar komisyonuna havale edilmesi ve Şehit Aileleri ile Gaziler için düzenlenecek olan Kıbrıs Gezisi maddeleri de mecliste onaydan geçti. 


BÜYÜK İŞLER BAŞARIYORUZ 


Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, DP'li Nurettin Çetin'in iddialarına yanıt verirken, 2014 yılında yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası ile birlikte belediye gelirlerinin düştüğünü, ancak buna karşılık kısıtlı imkanlarla da olsa belediye olarak büyük işler başardıklarını ifade etti. Başkan Çağlayan, belediyeyi sosyal belediyecilik konusunda önemli bir noktaya taşıdıklarını belirterek, bir çok alanda ve sosyal yardımlarda da diğer belediyelere örnek olacak çalışmalar yaptıklarını söyledi. Konuşmaların ardından 2015 yılı faaliyet raporu oylandı ve rapor oy çokluğu ile kabul edildi. 


Yeni Marmara Gazetesi


Geri Dön