27 / 04 / 2024

Mustafa Akaydın: Kırcami planını halkla beraber yaptık!

Mustafa Akaydın: Kırcami planını halkla beraber yaptık!

Kırcami bölgesini Türkiye’nin gözde yerlerinden biri haline getireceğini belirten Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın , “Kırcami planını halka rağmen değil, halkla beraber yaptık” dedi...




Kırcami bölgesine imar yolunun açılmasının ardından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın bölgede bulunan halkla bir araya geldi. Kırcami bölgesini Türkiye’nin gözde yerlerinden biri haline getireceğini belirten Akaydın, “Kırcami planını halka rağmen değil, halkla beraber yaptık” dedi.


Kırcami planının bu bölgeyi Türkiye’nin en uygar bölgesi haline getireceğini belirten Başkan Akaydın’a bölge halkı sevgi gösterisinde bulundu. Toplantıya Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Devrim Kök, CHP ilçe belediye başkanları ve adayları, parti yöneticileri, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Kırcami’de bulunan Tıp Fakültesi’ne 1980’li yıllarda öğretim görevlisiyken ders vermeye geldiğini ve bölgenin o yıllardaki durumunu bu döneme kadar bildiğini ifade eden Akaydın, “O yıllarda bölge halkıyla iç içeydim. Çay sohbetlerinden biliyorum. 34 yıl önce bile bölge halkının burada tarım yapma isteği kalmamıştı. Şu an çok mutluyum. Allah bizlere bu günleri gösterdi. Kırcamililere hayırlı uğurlu olsun” dedi.


“20 METREKARE YEŞİL ALAN”


Kırcami bölgesinin imara açılması için akademik guruplarla, sivil toplum örgütleri ile eş güdüm içinde çalıştıklarını belirten Akaydın, “Bunların yanı sıra bölge halkı ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile işbirliği içinde çalıştık. Bu plan halka rağmen yapılmadı. Halkla beraber yapıldı” diye konuştu. Kırcami planının bölgeyi Türkiye’nin en uygar, en güzel görünüşlü bölgelerinden biri yapacağını ifade eden Akaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kişi başına düşen yeşil alan 20 metrekare olacak. Türkiye’de böyle bir şehir bilmiyorum. Bu ortalama Avrupa ve Amerika’nın üstünde bir rakam.”


“BUNDAN SONRA TOP BİZDE”


Planın geçmesinde emeği geçen tüm meclis üyelerine teşekkür eden Akaydın, bundan sonra yapılacak teknik çalışmalarda Muratpaşa Belediyesi’ne her türlü desteği vereceklerini ifade etti. Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen de 25 yıldır bu hareketin içinde olduğunu belirterek, “25 yıllık deneyimime, birikimime güvenerek diyorum ki Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçen bu plan, bu zamana kadar yapılan planların en iyisidir. Bundan sonra top bizde” dedi.


Doğu Rehberi


Geri Dön