29 / 04 / 2024

Mustafa Başak kimdir?

Mustafa Başak kimdir?

Harita Mühendisi Mustafa Başak, Chick Outlet Shoping Village Projesi ile Alanya'nın doğu Akdeniz'in cazibe merkezi olacağını söyledi. Peki, Harita Mühendisi Mustafa Başak kimdir? İşte Mustafa Başak...



Mustafa Başak kimdir?

Harita Mühendisi Mustafa Başak, Chick Outlet Shoping Village Projesi ile Alanya'nın doğu Akdeniz'in cazibe merkezi olacağını söyledi. Peki, Harita Mühendisi Mustafa Başak kimdir?


Mustafa Başak özgeçmişini şu şekilde anlatıyor; "Alanyalı ana babadan Alanya’da doğdum. Alanya Lisesi’ni bitirdikten sonra, İngiltere’de (1 yıl kadar)Kent­Boroughgreen ve Norfolk­Kingslyn’de  lisan kurslarına katıldım. 


1983 yılında İTÜ­Jeodezi ve Fotogrametri (Harita) Mühendisliği Bölümünü bitirdim. Ve Alanya’nın ilk Harita Mühendisi olarak büro açtım. İstanbul Ünv. Sosyal Bilimler Enstitüsünde master yaptım. 


1990­1996 yılları arasında Norveç ve Amerika’da bulundum ve bu ülkelerin inşaat (Boje Pedersen AS ­Ankara’daki Angora evleri) ve telekominikasyon (Ameritech) firmalarına danışmanlık yaptım. Ameritech firması ile birlikte 1992 yılında ilk MOBİL TELEFON İHALESİNİ (NMT­900 o zaman GSM yoktu) PTT ile birlikte hazırladık. 


Amerika ­ Miami’de ARBY’S firmasında fast­food yöneticiliği eğitimi aldım. Akdeniz Bölgesinin ilk Türkiye’nin de 2.hamburger dükkanını açtım. 


18. madde uygulamalarında harita üzerindeki parselasyon krokisinde her parselin parsel malikini yazma yöntemini Türkiye'de ilk kez ben uyguladım. 


İki çocuğum var, eşim eczacı ve Alanyalı."


Chick Outlet Shoping Village Projesi Akdeniz'in cazibe merkezi olacak!




Geri Dön