27 / 04 / 2024

Chick Outlet Shoping Village Projesi Akdeniz'in cazibe merkezi olacak!

Chick Outlet Shoping Village Projesi Akdeniz'in cazibe merkezi olacak!

Partisi AKP'den milletvekili aday adayı olan Mustafa Başak, "Chick Outlet Shoping Village Projesi ile Alanya, doğu Akdeniz'in cazibe merkezi olacak. Antalya ile Gazipaşa arası otoban ve hızlı tren projesini hizmete katacağım" dedi



ADALET ve Kalkınma Partisi (AKP) Antalya Milletvekili aday adaylığını dün parti binasının önünde

düzenlenen törenle açıklayan Harita Mühendisi Mustafa Başak'ı bu önemli gününde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun babası Osman Çavuşoğlu, Demirtaş'ı bir dönem yöneten Belediye Başkanı Yusuf Karagöz, AKP İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, Büyükşehir Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney,

Büyükşehir Koordinatör Yardımcısı Nurettin Uludağ ve çok sayıda partili katıldı. Törene katılan konuklarıyla yakından ilgilenen Başak, ismi anons edilince kürsüye çıkarak, partilileri selamlamayı ihmal etmedi.



"GECE BİLE UYANDIRABİLİRSİNİZ"

BAŞAK, "Ben Anavatan döneminde milletvekillerini gece uyandıran bir kişiydim. Ben de milletvekili olunca sizlerde beni gece yarısı uyandırıp, sorununuzu anlatabileceksiniz. Alanya'nın köyden mahalleye dönüşen bölgelerde de imar uygulamaları yapılabilir, oralarda da kentsel dönüşüm projeleri uygulanabilir. Ben Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve Adalet Bakanımıza, Alanya'da hazine veya kendi aralarında tarla anlaşmazlığı nedeniyle mahkemelik olan vatandaşların durumuna ilişkin yazı gönderdim. Kendi aralarında bile tarla anlaşmazlığı nedeniyle mahkemelik olan ve 40 yıldır süren davalar var. Bunların bitirilmesi ve sonlandırılmasını istedim. Kendileri de 'Siz milletvekili olunca çözün' dediler. İnşallah, millekvekili olarak bana yetki verirseniz, bu sorunları çözeceğim. Hepinize de her konuda hizmet etmeye hazırım" dedi.


"AKDENİZ'İN CAZİBE MERKEZİ OLACAK"

BİYOGRAFİSİNİN yer aldığı kitapçığı partililere dağıtan Başak, Alanyalılara da bazı sözler vermeyi ihmal etmedi. Antalya, Alanya ve Gazipaşa'yı kapsayan  bölge için hızlı tren ve otoban sözü veren Başak, bunun içinde 100 metre genişliğinde güzergahların belirlenmesi konusunda çalışma yapma sözü verdi. Avrupa'daki gibi Chick Outlet Shopping Village Projesi ile Alanya'yı Doğu Akdeniz'in cazibe merkezi yapma sözü de veren Başak, Alanya'nın organik tarım alanı ilan edilmesi konusunda da sözler verdi.


MUSTAFA BAŞAK KİMDİR?

Alanyalı ana babadan Alanya’da doğdum. Alanya Lisesi’ni bitirdikten sonra, İngiltere’de (1 yıl kadar)Kent­Boroughgreen ve Norfolk­Kingslyn’de  lisan kurslarına katıldım. 1983 yılında İTÜ­Jeodezi ve Fotogrametri (Harita) Mühendisliği Bölümünü bitirdim. Ve Alanya’nın ilk Harita Mühendisi olarak büro açtım. İstanbul Ünv. Sosyal Bilimler Enstitüsünde master yaptım. 1990­1996 yılları arasında Norveç ve Amerika’da bulundum ve bu ülkelerin inşaat (Boje Pedersen AS ­Ankara’daki Angora evleri) ve telekominikasyon (Ameritech) firmalarına danışmanlık yaptım. 


Mustafa Başak kimdir?


Alanya Postası Gazetesi


Geri Dön