28 / 04 / 2024

Mustafa AK kimdir? Ne iş yapar? Uzmanlık alanı nedir?

Mustafa AK kimdir? Ne iş yapar? Uzmanlık alanı nedir?

Vizyon Grup Bağımsız Denetim A.Ş Ortak Yeminli Mali Müşavir Mustafa AK kimdir? Mustafa AK daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Mustafa AK'ın eğitim hayatı nasıldı? İşte Mustafa AK`ın hayatına dair merak edilenler.



Mustafa AK, 2004 senesinde Hazine ve Maliye Bakanlığında vazifeye başlamış, 17 seneyi geçkin süre Bakanlık içinde vergi müfettişi, gelirler kontrolörü, grup başkan yardımcısı ve gelir idaresi grup başkanı olarak çalışarak vergi, denetim ve yöneticilik sahalarında uzmanlaşmıştır.

2003 senesinde İstanbul Üniversitesi İktisat eğitimini alıp lisansını tamamlamıştır. 2011-2012 seneleri içinde Amerika Birleşik Devletlerinde olan Boston Üniversitesinde  Finansal Ekonomi sahasında yüksek lisansını bitirip halen Marmara Üniversitesi Mali Hukuk Ana Bilim dalında doktora eğitimini idame ettirmektedir.

İş hayatı

Gelirler kontrolörlüğü ve vergi müfettişliği vazifesinde ilk olarak İstanbul, Ankara, İzmir olmakla beraber birçok ilde ve eğişik sektörlerde büyük ve orta ölçekli şirketlerin incelemesini yürütmek kaydıyla birçok değişik ahada vergisel konularda profesyonellik kazanmıştır.

Vergi Denetim Kurulu Organize Vergi Kaçakçılığı ile Mücadele Grup Başkanlığında Grup Başkan Yardımcısı olarak yöneticilik yapmasının ardından, 2014 senesi itibari ile Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığında Grup Başkanlığı vazifesini üstlenmiştir.

Mustafa AK kimdir? Ne iş yapar? Uzmanlık alanı nedir?

Bu süreçte özellikle vergi yasalarıyla alakalı tereddüt edilen konularda görüş verme, vergi inceleme aşamaları, uzlaşmalar, vergi cezaları, vergi davaları, belge düzeni ve değerleme hususlarında uzmanlaşmıştır. idareceilik aşamasında özellikle mali kanunlar ve yapılandırma yasaları ile vergi tebliğ, sirküler ve özelge çalışmalarında aktif rol oynamıştır. 

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü  (OECD) nezdinde yurt dışında tertiplenen oturumlarda vergisel meselelerde ülkemizi temsil etmiştir.  Çeşitli kurum, kuruluş, oda ve birlik vesilesi ile tertiplenen seminer ve panellere konuşmacı olarak müdahil olmuş, dergilerde makale ve yazıları yayımlanmıştır.

Yeminli mali müşavirlik ve bağımsız denetçilik yapan Mustafa AK, İngilizce ve orta düzeyde İspanyolca konuşabiliyor.

Mustafa AK kimdir? Ne iş yapar? Uzmanlık alanı nedir?


Geri Dön