01 / 05 / 2024

Hakkı Sayan kimdir? Ne iş yapar? Uzmanlık alanı nedir?

Hakkı Sayan kimdir? Ne iş yapar? Uzmanlık alanı nedir?

Vizyon Grup Bağımsız Denetim A.Ş Ortak Yeminli Mali Müşavir Hakkı Sayan kimdir? Hakkı Sayan daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Hakkı Sayan'ın eğitim hayatı nasıldı? İşte Hakkı Sayan`ın hayatına dair merak edilenler.



Hakkı Sayan, vergi ve denetim alanında uzman isimdir.  Kamu sektöründe 16 seneyi geçkin süre hesap uzmanı ve vergi başmüfettişi olarak vazife yapmıştır. Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde 4 sene süreyle idareci olarak hizmet verdi.

2001 senesinde Hacettepe Üniversitesi Kamu Yönetimi'nde lisans eğitimini yapmıştır. 2011-2013 seneleri içinde Amerika Birleşik Devletlerinde bulunan Boston Üniversitesinde  Finansal Ekonomi alanında yüksek lisansını tamamlamıştır.

Hakkı Sayan kimdir? Ne iş yapar? Uzmanlık alanı nedir?

12 eneyi geçkin süren hesap uzmanlığı ve vergi müfettişliği vazifesinde değişik sektörlerde çok sayıda büyük ölçekli firmada yürüttüğü kontrollerde; başta vergi inceleme süreçleri, transfer ücretlendirmesi, çokuluslu şirketlerin vergisel işlemleri, birleşme-bölünme ve tekrar yapılandırma işlemleri konuları olmak üzere birçok vergisel konuda tecrübe sahibi olmuştur.

İŞ HAYATI

2014 senesinde İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığında Grup Müdürü olarak vazifelendirilmiştir. Vazifede bulunduğu 4 senelik zaman içerisinde yöneticilik tecrübesi yanında KDV, ÖTV ve diğer dolaylı vergiler konularında geniş bir birikim edinmiştir. KDV ve ÖTV iade uygulamaları hususunda yönetimsel ve teknik düzeyde uzmanlığını derinleştirmiştir. İdarecilik sürecinde özellikle KDV iade mevzuatı ve uygulamalarının etkinleştirilmesi uygulamalarında aktif rol almıştır.

Vazifeleri snasında birçok seminer ve panele konuşmacı olarak müdahil olmuş, türlü dergilerde makale ve yazıları yayımlanmıştır. Sayan, yeminli mali müşavir ve bağımsız denetçi lisanslarına maliktir.


Geri Dön