05 / 05 / 2024

Mustafa Baygan: Emlak en doğru seçim!

Mustafa Baygan: Emlak en doğru seçim!

Realty World Türkiye Genel Koordinatörü Mustafa Baygan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın araba değil ev alın şeklinde yaptığı açıklamayı değerlendirdi. Baygan, Başbakanın yaptığı açıklamanın gayrimenkul sektörünü sevindirdiğini ifade etti



Baygan, şunları söyledi: Başbakan Tayyip Erdoğan verim ekonomisinden ve israf etmekten kaçınmak gerektiğinden söz ediyor. Gereksiz harcamalardan uzaklaşırken, ekonomik olarak yerinde atılması gereken adımların şimdiden hesaplanması gerekiyor. Kendisini Realty World ailesi olarak destekliyoruz. Bizim tüketiciye vermek istediğimiz bir mesaj var; öncelikle kendi ihtiyaçlarına göre en uygun gayrimenkulü bulan kişilerin bu alımlarını ötelemek yerine harekete geçmeleri gerekmektedir. En doğru zamanı beklemek, krediler düşer mi ya da mülkün fiyatı ne olur gibi sorularla kafa karışıklığına hiç gerek yok.

Emlak alan kişi başta olmak üzere ailesinin ve yakın çevresinin gelecekte kira derdi yaşamadan hayatını idame ettirmesini sağlayan bir araç olduğunu ifade eden Baygan, Ev alarak gelecek için taşıdığınız endişelerin büyük bir bölümünü ortadan kaldırmış oluyorsunuz. Emlak almak istiyorsanız aslında önünüzde çok fazla engel yok. Her cebe, her keseye uygun, her ölçüde ve birçok avantajları barındıran emlak seçenekleri mevcut. Üzerine sizi zorlamayacak banka kredileri seçenekleri de her zaman gündemde. Diğer yandan da güvenli bir liman arayan yatırımcının altına, dövize, kısacası likide yatırım yapmak yerine, emlaktan daha iyi bir seçeneği olamaz dedi.

Yıpranma payını kıyaslayın

Başbakanın yaptığı açıklamanın çok doğru bir yönlendirme olduğunu ifade eden Baygan, Başbakanımız otomobil yerine emlak alınmasına salık veriyor. Bu çok doğru bir yönlendirme. Bir otomobil aldığınızda vergisi, bakımı, benzini ve daha birçok masrafıyla otomobili edinmiş oluyorsunuz. Her yıl çıkan yepyeni ve cazip modeller edindiğiniz otomobili psikolojik olarak gözünüzden düşürüyor. Bir evle bir otomobilin yıpranma payını kıyaslayın. Bir otomobili 20 yıl elde tutamazsınız ama bir evi kuşaktan kuşağa geçirebilirsiniz şeklinde konuştu.


Geri Dön