29 / 04 / 2024

Mustafa Dündar: Dönüşümde kimse mağdur olmayacak!

Mustafa Dündar: Dönüşümde kimse mağdur olmayacak!

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili olarak Çiftehavuzlar sakinlerinin sorularını yanıtladı.



Osmangazi Belediyesi'nin, kentsel dönüşüm konusunda kurumsal tecrübeye sahip bir belediye olduğunu ifade eden Dündar, "Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, yalnızca Osmangazi ve bu bölgeye değil, Bursa'ya değer katacak örnek bir proje. Nüfus ve bina yoğunluğu bakımından son derece dengeli hazırlanan ve bölgede bu yönüyle bir artışa yol açmayacak proje, aynı zamanda zemin artı beş kat olarak planlanan konutları, sosyal donatı alanları ve yeşil alanları ile örnek bir çalışma. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da onaylanan projemiz için son hazırlıklarımızı da tamamladık. Kısa süre içerisinde temelini atacağız" dedi. 


İKİ ETAP OLACAK


İki etap şeklinde uygulanacak projenin ilk etap çalışmalarının 35 hektarlık rezerv  alanında başlayacağını, ardından riskli alanda bulunan hak sahipleri ile yapılacak anlaşmalar doğrultusunda ikinci etap çalışmalarının yürütüleceğin ifade eden kan Dündar isteyene birinci etap projesinden konut, isteyene parasını vererek uygulamanın hayata geçirileceğini söyledi. Vatandaşların endişelerini dile getirmeleri üzerine Başkan Dündar, "Bu proje, kimsenin mağdur edilmeyeceği, birilerinin rant sahibi yapılmayacağı, ortaya çıkacak rantın yine vatandaşlar tarafından paylaşıldığı örnek bir proje oalcak." dedi.


Hürriyet Bursa


Geri Dön