04 / 05 / 2024

Mustafa Melek: Beylikdüzü, gelecekte yeşiliyle anılacak!

Mustafa Melek: Beylikdüzü, gelecekte yeşiliyle anılacak!

Bir insanın siyasetle ilişkisi, toplumla, sosyal olaylarla ve yaşananlarla ilgili soru sormaya başladığı an başlar. Sorular karşısında edindiği bilinç, bilgi ve değerler de onun politik tavrını şekillendirir...



Bir insanın siyasetle ilişkisi, toplumla, sosyal olaylarla ve yaşananlarla ilgili soru sormaya başladığı an başlar. Sorular karşısında edindiği bilinç, bilgi ve değerler de onun politik tavrını şekillendirir. Beylikdüzü Belediye Başkanlığı Aday Adayı Mustafa Melek siyasetle ilgisini şu şekilde anlatıyor: “Bizim kuşağımız toplumsal olaylara karşı duyarlı, soru soran ve öğrenme ihtiyacı hisseden bir kuşaktı. Bugünün Gezi gençliğinde olduğu gibi… Dolayısıyla benim politikayla ilgilenmem ve bilinçlenmem öğrencilik yıllarına; lise ve üniversite yıllarına dayanır. Benim tercihim sömürüye karşı, özgürlükten, emek ve insandan yana bir anlayış, bir duyarlılık ve tercih içeriyordu. Yani “sol”la başladı ve “sol” düşünce içinde devam etti. Üniversite yıllarında bilinçlenmemde ODTÜ’nün önemli bir katkısı olduğunu da belirtmek isterim. Dolayısıyla daima siyasetle ilgili ve sol görüşlü bir insan oldum.”


 

Mustafa Melek ile Beylikdüzü’nde neler değişecek?

Beylikdüzü Belediye Başkanlığı Aday Adayı Mustafa Melek Beylikdüzü’nde iktidara gelmeleri halinde neler yapacaklarını şu şekilde anlatıyor: “Beylikdüzü’nün farklılığını görmek için bizim hizmetlerimizi ve projelerimizi beklemeniz gerekecek! Ama şunu hemen belirteyim: Beylikdüzü hızla gelişen, yeni oluşmuş bir ilçe. Hızlı bir nüfus artışına sahip ve göç alan bir bölge. Bunun yanı sıra 12 km’den uzun bir sahile sahip. E5 karayoluna sınır olmuş bir ilçe. Ancak aynı zamanda deprem riski taşıyan bir coğrafyaya sahip bulunuyor.

 

Yeni oluşan bir kenti, gerçek bir şehir plancılığı ile dizayn ederseniz, yaşanır, özgün ve çağdaş bir kent olarak ortaya çıkarabilirsiniz. Ama Beylikdüzü’nde bu güne kadar bu anlayış hâkim olmamıştır. Kentin gelişmesinde ne yapısal avantajları ne de dezavantajları dikkate alınmamıştır. Bir yeri farklı kılan onun özgün mimari dokusu, bu dokuyu oluşturan kamusal alanları, bu alanlarla gelişen kültürüdür. Beylikdüzü’nde bu güne kadar bina dikilmiş ama Beylikdüzü bir “kent” olamamış, kendi kimliğini ortaya koyamamıştır. Bunu gerçekleştirecek birinci kurumsa belediyedir. Biz Beylikdüzü’nü özgün, çağdaş, yaşanır bir kent yapacağız. İşte o zaman Beylikdüzü’nün farklılığı ortaya çıkacak.”

 

Beylikdüzü, bizimle beraber “Yeşil Beylikdüzü” diye anılacak

Beylikdüzü Belediye Başkanlığı Aday Adayı Mustafa Melek projelerini şu şekilde özetliyor: “Yapacaklarımızı; temel hizmet projeleri, kamusal alanlara yönelik projeler, sosyal yaşama yönelik projeler ve halkın ekonomik gelişimine yönelik projeler olarak dört temel kategoride gerçekleştireceğiz.  Bu projeleri halkla beraber halkın onayına sunarak yapacağız ve halkın önerileriyle de rehabilitasyonunu gerçekleştirdikten sonra uygulayacağız. Önümüzdeki seçim sürecinde bu projeleri belli bir takvim içinde halkla paylaşacağız. Ama şu kadarını söyleyeyim: Örneğin, Beylikdüzü halkı varacağı yere trafik gürültüsü içinde değil; çay, simit, bir de deniz kokusunu duyarak, martı sesleriyle ulaşabilecek. Yaz kış, buluşacağımız, özenilen bir sahilimiz olacak. Özürlü kardeşlerimiz Beylikdüzü’nde her yere rahatça ulaşıp, burada mutlu bir hayat sürecekler. Gençlerimiz kendilerini geliştirebilecekleri hem düşünsel, hem sportif etkinliklere kavuşacaklar. Hadi şunu da söyleyeyim:  2 milyon metrekare alanda, tüm dünyada ses getirecek, özgün özellikleri olan bir gezi ve kültür parkını Beylikdüzü’ne kazandıracağız. Beylikdüzü, bizimle beraber “yeşil Beylikdüzü” diye anılacak.” Dedi.

 

 


Geri Dön