26 / 05 / 2024

Mustafa Noyan İlköğretim Okulu yıkılarak yenilendi!

Mustafa Noyan İlköğretim Okulu yıkılarak yenilendi!

Mustafa Noyan İlköğretim Okulu deprem riski taşıdığı gerekçesiyle İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (ISMEP) kapsamında yıkılarak tarihi dokuyla uyumlu olarak yenilendi



ÜSKÜDAR Mustafa Noyan ilköğretim Okulu, yıkılarak tarihi dokuyla uyumlu bir şekilde yeniden yapıldı. Bina deprem riski taşıdığı gerekçesiyle İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (ISMEP) kapsamında yıkılarak tarihi dokuyla uyumlu olarak yenilendi. Okul, Mimar Sinan tarafından 1583 yılında yapılan Valide-i Atik Camii ve Külliyesi ile aynı sokakta bulunuyor.

DERSLİK SAYISI DA ARTIRILDI
Bu nedenle okula uygulanan proje, fiziksel olarak günümüz şartlarına, görünüm olarak da tarihi dokuya uygun olarak tasarlandı. Proje ile okul derslik sayısı 10'dan 18'e, bin 600 metrekare olan kullanım alanı 4 bin metrekareye çıkarıldı. Okulun yapımında tarihi dokuya uyumlu olması için de tuğla giydirme cephe ve alüminyum giydirme kullanıldı. ISMEP projesi kapsamında bugüne kadar 43 okul yıkılıp yeniden yapıldı. 28 okulun yapımı ise devam ediyor.


Geri Dön