02 / 05 / 2024

Mustafa Sabri Doğrusoy bir yıl daha Doğuş GYO'da!

Mustafa Sabri Doğrusoy bir yıl daha Doğuş GYO'da!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın bağımsız yönetim kurulu üyesi Mustafa Sabri Doğrusoy'un görevinin 1 yıl daha uzatılmasına yönelik yaptığı başvuru onaylandı...



Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) bağımsız yönetim kurulu üyesinin görev süresi hakkında açıklama yaptı.

Doğuş GYO bağımsız yönetim kurulu üyesi Mustafa Sabri Doğrusoy'un; SPK Kurumsal Yönetim Tebliği (II-17.1)'nin ekinde bulunan Kurumsal Yönetim İlkeleri'nin 4.3.6. maddesinin (g) bendinde yer alan "Şirketin Yönetim Kurulunda son on yıl içerisinde altı yıldan fazla yönetim kurulu üyeliği yapmamış olması" şeklindeki kriteri paralelinde bağımsız yönetim kurulu üyeliği 26 Mart 2020 tarihi itibariyle sona eriyor. 

Bağımsız üyelik şartlarının tamamını, Doğuş GYO'nun yönetim kurulunda son on yıl içerisinde 6 yıl yönetim kurulu üyeliği yapmamış olmak dışında sağlamış olan Mustafa Sabri Doğrusoy'un; Doğuş GYO faaliyetlerine özverili ve disiplinli çalışması ile olumlu katkılarda bulunması, menfaat sahiplerinin haklarını dikkate alarak özgürce karar verebilecek güçlü etik standartlara ve gerekli mesleki eğitim, bilgi, tecrübe ve itibara sahip olması, Sermaye Piyasası ve özellikle Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları mevzuatında deneyimi, üstlendiği görevlerin gereklerini tam olarak yerine getirebilecek ölçüde şirket işlerine zaman ayırıp katılımcı olması dikkate alınarak bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak görev yapma süresinin 1 (bir) yıl süreyle sınırlı olmak üzere uzatılması amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na yapmış olduğu başvuru 28 Şubat 2020 tarih ve 12233903-340.03-E.2436 sayılı Kurul yazısı ile kabul edildi.

Doğuş GYO'nun KAP açıklaması: 
Şirketimizin Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi Sn. Mustafa Sabri DOĞRUSOY'un; SPK Kurumsal Yönetim Tebliği (II-17.1)'nin ekinde bulunan Kurumsal Yönetim İlkeleri'nin 4.3.6. maddesinin (g) bendinde yer alan "Şirketin Yönetim Kurulunda son on yıl içerisinde altı yıldan fazla yönetim kurulu üyeliği yapmamış olması" şeklindeki kriteri paralelinde bağımsız yönetim kurulu üyeliği 26.03.2020 tarihi itibariyle sona ermektedir.

Bağımsız üyelik şartlarının tamamını, Şirketin yönetim kurulunda son on yıl içerisinde altı yıl yönetim kurulu üyeliği yapmamış olmak dışında sağlamış olan Sn. Mustafa Sabri DOĞRUSOY'un; şirketimiz faaliyetlerine özverili ve disiplinli çalışması ile olumlu katkılarda bulunması, menfaat sahiplerinin haklarını dikkate alarak özgürce karar verebilecek güçlü etik standartlara ve gerekli mesleki eğitim, bilgi, tecrübe ve itibara sahip olması, Sermaye Piyasası ve özellikle Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları mevzuatında deneyimi, üstlendiği görevlerin gereklerini tam olarak yerine getirebilecek ölçüde şirket işlerine zaman ayırıp katılımcı olması dikkate alınarak bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak görev yapma süresinin 1 (bir) yıl süreyle sınırlı olmak üzere uzatılması amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na yapmış olduğumuz başvuru 28.02.2020 tarih ve 12233903-340.03-E.2436 sayılı Kurul yazısı ile kabul edilmiştir.


Geri Dön