28 / 04 / 2024

Hüseyin Doğan: Böyle bir yıl yaşamadık önümüzü göremiyoruz!

Hüseyin Doğan: Böyle bir yıl yaşamadık önümüzü göremiyoruz!

35 milyar dolar cirolu 150 üyesi ile perakende sektörünün önemli bir parçasını oluşturan Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı ve Ramsey CEO'su Hüseyin Doğan, "Daha önce hiç önümüzü göremediğimiz böyle bir yıl olmamıştı...



35 milyar dolarlık hazırgiyim perakendecilerinin zirve kuruluşu BMD üyeleri, yaşanan olaylardan tedirgin.


35 milyar dolar cirolu 150 üyesi ile perakende sektörünün önemli bir parçasını oluşturan Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı ve Ramsey CEO'su Hüseyin Doğan, "Daha önce hiç önümüzü göremediğimiz böyle bir yıl olmamıştı. Umarım çok uzun sürmez. Türkiye böyle krizi dönemlerden çok geçti. Bunu da atlatacaktır" yorumunu yaptı. 



'Mudo' markasının yaratıcısı Mustafa Taviloğlu, "Bu ortamda yaşananlar karşısında 2014 çok iyi geçecek demek pek inandırıcı değil" diye başladığı konuşmasında şu tespitlere yer verdi: "Ama biz kendi aramızda bu yılın ne yapıp edip olumlu geçmesini sağlayacağız. 


Ama önce bunun için yapılabileceğine inanmamız lazım. Üzerinde çok fazla konuştuğumuz sebepler var. Ne olursa olsun biz işimize Alp Alkaş adına eğitim '2014 iyi geçecek demek yanlış' Sektöre kalifiye eleman kazandırmak amacıyla başlatılan eğitim programında bir araya gelen perakendenin patronları, 2014 ile ilgili beklentilerini açıkladı. 


Patronlar, genel olarak büyümeye dair hedef PERAKENDE gayrimenkul sektöründeki kariyerine başarılı bir şekilde devam ederken genç yaşta hayatını kaybeden Jones Lang LaSalle Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş'ın oğlu Alp Alkaş adına, Özyeğin Üniversitesi ile birlikte hayata geçen Alp Alkaş Perakende Gayrimenkul Merkezi'nde eğitim başladı. Avi Alkaş, Özyeğin Üniversitesi işbirliği ile yapılan sertifika programının gelecek yıl için YÖK onaylı bir MBA programı hazırlamak için çalışmalarını hızlandırdıklarını kaydetti. 


İşinize bakıp doğru işi yapüğınız zaman fırsatlar bitmez. Türkiye böyle bir ülke." Umutlar takım elbiselere bağlandı Kiğılı markasının sahibi Abdullah Kiğılı da yaşanan tüm çalkantılara ve belirsizliklere rağmen, 2014'ün seçimler nedeni ile perakendeciler açısından olumlu geçeceğini söyledi. Genel seçimlerin erkene alınabileceğine ilişkin öngörüsünü aktaran Kiğılı, "Bu durumda, önümüzdeki 15 ayda 3 seçim var, belediye, cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler. Erkek giyimciler, seçim dönemlerinde coşar. Kravat, takım elbise, gömlek satişlan patlar, 26 parti seçimlere girecek. 81 ilde 3 bine yakın ilçede seçim heyecanı var. Ve her seçim döneminde erkek takım elbise saüşları patlar. Bu nedenle bizim için 2014 iyi bir yıl olacak" diye konuştu. 


Sayime Başçı /Sözcü Gazetesi 


Geri Dön