28 / 10 / 2024

Mustafa Sarıgül’den 3 yılda 678 milyar lira ödenecek geçiş garantili projeler için TL’ye dönülsün önerisi!

Mustafa Sarıgül’den 3 yılda 678 milyar lira ödenecek geçiş garantili projeler için TL’ye dönülsün önerisi!

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül’ garantili ödemelerde dolardan TL’ye dönülmesini önerirken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu da ‘TL’ye dönüştürüp ödüyoruz zaten’ dedi 




3 yılda 678 milyar lira ödenecek geçiş garantili projeler gündemden düşmezken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, köprü ve otoyollardaki geçiş garantilerini döviz olarak verdiklerini fakat ödemelerin TL olarak yapıldığını söyledi.

‘TRAJİKOMİK BİR CEVAP’

Sözcü’den Başak Kaya Sarıgül imzalı habere göre Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül’ün söz konusu bu  ücretlerin TL’ye sabitlenmesi teklifini yanıtlayan Bakan Oraloğlu, garantilerde dövizden Türk Lirası’na dönülmesinin söz konusu olmadığını fakat gerçekleşen garanti altı ödemelerin bütçe de ‘ekonomik mali transferler’ kaleminden Türk Lirası şeklinde gerçekleştiğini kaydetti. 

Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül konu ile ilgil olarak yaptığı açıklamada söz konusu bu projelerin sözleşmelerinin bir akıl tutulması ile gerçekleştiğini dile getirerek “Bu nedenle herkes topu birbirine atıyor.” dedi.

Mustafa Sarıgül’den 3 yılda 678 milyar lira ödenecek geçiş garantili projeler için TL’ye dönülsün önerisi!

Yaptığı açıklamada “Bakan Uraloğlu’nun verdiği yanıt trajikomik” ifadelerini kullanan CHP’li Mustafa Sarıgül, “Şirketlerle yapılan sözleşmeler döviz kuru üzerinden. Çünkü şirketlerin sağlamış olduğu dış kredilerin geri ödemeleri döviz üzerinden yapılıyor. Şirketleri mağdur etmemek için döviz kurundan da vazgeçilemiyor. Geçiş ücretlerini döviz kuruyla veren bu nedenle milyarlarca lira ödemek zorunda kalanlar ‘Garantilerimiz döviz kuru fakat garanti altı ödemeleri Türk Lirası olarak yapıyoruz’ diye yanıt veriyor. Altı yılda 493 milyar liralık garanti ödemesi yapılmasının önüne geçilemiyor” dedi.

3 YILDA TAM 678 MİLYAR TÜRK LİRASI ÖDENECEK

Konu ile ilgili olarak gündemden düşmeyen garantili projelerle ilgili bir açıklama da Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç’tan geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç yaptığı açıklamada önümüzdeki 3 senede yap-işlet-devret projelerine verilen garantiler sebebiyle bütçeden 678 milyar liralık (15.2 milyar dolar) ödeme yapılacağını belirtti. Ayrıca kamu özel işbirliği müteahhitlerine de 2025 yılında 240.8 milyar TL’lik 2026 yılında da 270.3 milyar TL’lik kaynak ayrılacak.

 

Kira tespit davası açılırken izlenilecek yollar!

Devlet 2 sene işlenmeyen arazileri kiralayacak: Arazi sahipleriyle görüşmeler başladı!

Ziraat Bankası uyardı, son gün 31 Ekim 2024! 7 gün içinde bunu yapanların hesaplarına 8 bin 500 TL yatırılacak!


Geri Dön