14 / 05 / 2024

Mustafa Topçuoğlu: Sanayi ve şehirleşme birbirine paralel gitmek zorunda!

Mustafa Topçuoğlu: Sanayi ve şehirleşme birbirine paralel gitmek zorunda!

GSO Meclis Başkanı Mustafa Topcuoğlu: “Gaziantep’in altyapısının şehrin büyüme hızını yakalaması lazım. Bu önümüzdeki dönemde bizim için olmazsa olmaz en önemli önceliğimiz olmak zorundadır” dedi...



Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, “Gaziantep’in altyapısının şehrin büyüme hızını yakalaması lazım. Bu önümüzdeki dönemde bizim için olmazsa olmaz en önemli önceliğimiz” dedi.


Topçuoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Gaziantep’te sanayinin geçmişinin çok eskilere dayandığını belirtti. Sanayileşmenin oluşmaya başladığı ilk günden itibaren Gaziantepli sanayicilerin sürekli yenilik, araştırma, yeni pazarlar bulma, yeni ürünler geliştirme konusunda istekli davrandıklarını kaydeden Topçuoğlu, şunları söyledi:


“Başarı odaklı bir çalışma ve yaşam, burada yaşayan insanların genlerinde var. Devlet yatırımlarının  olmaması da sanayinin hızlı gelişmesine çok önemli katkılar sağlamıştır. Buradaki insanların müteşebbis ve heyecanlı olması, başarı odaklı bir hayat felsefesi içerisinde olmaları beraberinde büyümeyi getiriyor. Tabi ki tüm bunların olabilmesi için altyapının da bulunması lazım.  Gerek teknik altyapı gerek yetişmiş insan gücü, bu imkanların Gaziantep’te olması da sanayileşme sürecini hızlandırıyor.”


Gaziantep’teki kurumların ortak akılla hareket ettiğini, bu durumun da sanayinin önünü açtığını ifade eden Topçuoğlu, Türkiye’deki diğer şehirlerin bu konuda Gaziantep’i örnek aldıklarını vurgulayan Topçuoğlu, sanayileşmenin yanında Gaziantep’in bir turizm ve kültür şehri olması yönünde kentte yerel yönetimler başta olmak üzere ciddi çalışmalar yapıldığını sözlerine ekledi.


Sanayi ve şehirleşme birbirine paralel gitmeli


Planlı şehirleşmenin önemine değinen Topçuoğlu Sanayi ve şehirleşme paralel gitmeli diyerek sözlerini  “Geçmişten gelen eksikliklerin, yanlışlıkların, telafi edilmesi ciddi zaman alıyor. Gaziantep’in de daha yaşanabilir şehir olması, sosyal yaşam alanlarının daha etkin ve çoğalması için parklarıyla, restoranlarıyla, yaşam alanlarıyla, sosyal tesisleriyle, alış veriş merkezleriyle kendini yenilemesi lazım. Sanayi çok hızlı büyüyor. Sanayide çalışacak kişilerin yaşam alanlarının da hızlı şekilde devreye girmesi lazım. 5’nci organize sanayi bölgesinde arsa tahsisleri yapıldı. Burada 50 bin yeni istihdam düşünülüyor. Yani bu 50 bin kişinin konut ve sosyal yaşam alanları için hazırlık yapılması lazım. Gaziantep’in altyapısının şehrin büyüme hızını yakalaması lazım. Bu önümüzdeki dönemde bizim için olmazsa olmaz en önemli önceliğimiz.” diye sürdürdü.


Gaziantep ile Kilis arasında kurulacak ortak organize sanayi bölgesi ve Suriye’deki iç savaşın sona ermesiyle, kentteki sanayinin gelişiminin daha da hız kazanacağını ifade eden Topçuoğlu, Gaziantep’in bu gelişime kendini şimdiden hazırlaması gerektiğini sözlerine ekledi.



Geri Dön