28 / 04 / 2024

Mustafakemalpaşa OSB'ye yatırımcı talebi yüzde 100 arttı!

Mustafakemalpaşa OSB'ye yatırımcı talebi yüzde 100 arttı!

Mustafakemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nin (MKP OSB) üretim alam rezerv alanla birlikte toplam 440 hektara ulaşıyor. Altyapı tesislerinin tamamlanmasıyla bölgeye yatınmcı talebi son aylarda yüzde 100'ü aşkın oranlar arttı...



Mustafakemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nin (MKP OSB) üretim alam rezerv alanla birlikte toplam 440 hektara ulaşıyor. Altyapı tesislerinin tamamlanmasıyla bölgeye yatınmcı talebi son aylarda yüzde 100'ü aşkın oranlarda artarken, şu an yüzde 50 olan doluluk oranının beş yü içinde yüzde 80'e ulaşması bekleniyor.220 hektarlık alan üzerinde bulunan Mustafakemalpaşa OSB, 1990 yüında kuruldu. 63 parselden oluşan bölgede, 62 parselin tahsis yoluyla satışı yapıldı. Tahsis edilen parsellerin sektörel dağüımına bakıldığında makine, metal ve oto yan sanayii ilk sıralarda yer alırken, bu sektörleri tekstil ve elektronik takip ediyor. 15 adet faal işletmenin bulunduğu ve yıl sonunda bu rakamın 17'ye çıkacağı bölgede, hali hazırda inşaatı biten ve inşaatı devam eden 14 parsel var. MKP OSB'nin şu anki istihdam sayısı ise 500 civarında. 


MKP OSB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akdemir, bölgedeki faal fabrikaların ihracat ağırlıklı üretim yaptığını ve bugün ülke ekonomisine yıllık 200 milyon dolarlık katkı sağladıklarını vurguladı. Kredi borcu bulunmayan ender bölgelerden biri olduklarını söyleyen Akdemir, doğalgaz, elektrik, su, arıtma ve yol gibi altyapı tesislerinin tamamlanmasıyla bölgedeki yatınmcı sayısının arttığım ifade etti. 


Akdemir, "Bölgeye talep son aylarda yüzde 100'ü aşkın oranlarda arttı. Şu an inşaatı biten ve inşaat halindeki firmalarla birlikte yüzde 50 doluluk oranına sahibiz. Bu oramn beş yıl içinde yüzde 80'e ulaşacağım öngörüyoruz. İstanbul ve  İzmir  gibi önemli pazar bölgelerine yakın olan MKP OSB'deki talep artışı nedenlerinin başmda uygun arsa fiyatları geliyor" dedi. 


Bandırma Limanı'na 60 kilometre, Susurluk demiryoluna 20 kilometre yakınlıktaki bölgenin aynı zamanda inşası devam eden yeni otobana yakınlığıyla da dikkat çektiğine değinen Akdemir, MKP OSB'nin ilçeye yakınlığı nedeniyle eğitilebüir ve yeterü iş MKP OSB Yeri: Kuruluş: Büyüklüğü: Parsel sayısı: Tesis sayısı: İhracat (2012): Doğalgaz tüketimi (2012/m3): Doğalgaz tüketimi (2013 0cak-Ekim/m3): Elektrik tüketimi (2013 0cak-Ekim/Kwh): Mustafakemalpaşa ilçesi 1990 220 ha 63 30 13 milyon dolar 10 milyon 888 bin 814 9 milyon 529 bin 392 16 milyon 277 bin 751 gücüne sahip olduğunu vurguladı. 


OSB bitişiğindeki T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca onaylı 220 hektarlık rezerv alanının da büyük parsel olarak sanayicilere tahsis edilmesinin planlandığım kaydeden Akdemir, rezerv alanla birlikte toplam 440 hektar büyüklüğe ulaşacak olan MKP OSB'nin, Bursa'nın en büyük OSB'leri arasında olacağını vurguladı. Ana sanayiye bin 500 dönüm parsel sağlayabilecek kapasiteleri bulunduğunu ifade eden Akdemir, yatırımcı ziyaretlerinin artarak devam ettiğini ve uluslararası firmaların da bölgede arsa araştırdığım anlattı. Bölge altyapısının yatırım için uygun olduğunun altını çizen İbrahim Akdemir, tüm hazırlıkları tamamladıklarını ve firmaların yatırım karan alması halinde altı ay içinde üretime geçebüeceğini söyledi. Yatınmcılara acele etmeleri tavsiyesinde de bulunan Akdemir, yeni otobanın tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki arsa fiyatlarının artacağı öngörüsünde bulundu. Bölgedeki tüm parsellerin en yüksek teknolojiyle donatılmış işletmeler tarafından yatınma dönüştürülmesini hedeflediklerini dile getiren Akdemir, sanayicinin ihtiyacı olan doğalgaz ve elektrik gibi giderleri şu an en ucuz ve en kaliteli bir şeküde temin ettiklerini söyledi. Bu doğrultuda teknoloji yatınmlarının sürdüğünü ifade eden Akdemir, "2013 Mali Genel Kurulu'nda, OSB ana su hattının bölgemiz su ihtiyacım karşılayacak nitelikte yenilenmesi kararlaştırıldı. Yapılan ihaleyle su hattı inşa çalışmalanna başlandı. Yapılacak hat 4 bin 550 metre uzunluğunda olup, 400'lük polietilen boru ile döşenecek" dedi. 



Dünya Özel Ek 


Geri Dön