04 / 05 / 2024

Müteahhit Salih Ölmez başkandan ödül almış!

Müteahhit Salih Ölmez başkandan ödül almış!

Vanda meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde en fazla can kaybına neden olan Sevgi Apartmanının müteahhidi Salih Ölmezin, Ak Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçiden Erciş Belediye Başkanı olduğu dönemde yılın müteahhidi plaketi aldığı ortaya çıktı



Plaketi, Ölmez adına alan muhasebecisi Mehmet Ali Demirin de Sevgi Apartmanında can verdiği belirlendi.

12 Haziran seçimlerinde Ak Partiden Van milletvekili seçilen Çiftçi, yıkılan binalara ruhsat verdiği suçlamalarına hedef olmuş, ancak kendisinin hedef seçildiğini öne sürmüştü.

Cumhuriyet gazetesinde yer alan haberde Çiftçinin isminin yan yana yazılmasını bile istemediği depremin simge müteahhidi Ölmez ile bağlantısını kanıtlayan bir fotoğraf yayımlandı.

Çiftçinin, Ercişte yaptırdığı çok sayıda binanın yıkılması nedeniyle tedbiren mallarına el konulan ve havuzlu lüks villasının bahçesine koyduğu çadırlarla dikkatleri çeken müteahhit Ölmeze, yılın müteahhidi plaketi verdiği ortaya çıktı. Ölmezin yerine plaketi Çiftçinin elinden alan Demir ise depremde yine Ölmezin yaptırdığı Sevgi Apartmanının enkazında kalarak yaşamını yitirdi.

Çiftçinin plaketi Demire verirken çekilen fotoğraf da 54 kişiye mezar olan Sevgi Apartmanı enkazında bulundu. 2004 yılına ait fotoğrafta Çiftçi ile Ölmez adına plaketini alan muhasebecisi Demir görülüyor.

MİLLİYET


Geri Dön