05 / 05 / 2024

Müteahhitten ev alanlar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir! Tapunuz...

Müteahhitten ev alanlar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir! Tapunuz...

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde müteahhitten alınan dairelerdeki tapu sorununu kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...



Tamer Heper, okuyucusunun sorusuna verdiği yanıta, "Doğrusu konu ender rastlanan meselelerden değil, hatta biraz yaygın bir konu diyebilirim. Çünkü kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapan müteahhitlerin zamanla arsa sahipleri ile ihtilafa düştüklerine çok tanık oluyoruz. Bu durum, müteahhitten daire satın alanları çok yakından ilgilendiriyor" ifadelerini kullanarak başladı. 

Kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde iki tarafın bulunduğuna dikkat çeken Heper, bunların arsa sahibi ve öteki müteahhit olduğunu aktardı. 

Müteahhitten ev alanlar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir! Tapunuz...

"Müteahhit inşaatı yapacak, sözleşmeye göre kendisine ait olan bağımsız bölümleri alacak. Diğer bağımsız bölümler arsa sahibine kalacak. Burada müteahhidin olan dairelerin müteahhit adına devri için bir kural bulunuyor" diye konuştu ve müteahhitin sözleşme hükümlerine aynen uymasının, inşaatı bitirip adına tescili hak kazanacağını dile getirdi. Eğer sözleşme hükümlerine uymazsa kendi adına tescil talep edemeyecek. 

*****

"İyi ama müteahhit bütün inşaatı cebindeki para ile yapmıyor ki inşaat sürerken daireleri satıyor ve inşaatı tamamlamak için bu paraları kullanıyor" dedi ve müteahhitten ev satın alanların tapularını beklediğine ancak tapuların alınması için önce müteahhidin bu daireleri almaya hak kazanmasının gerekli olduğuna vurgu yaptı. 

Motorine indirim geldi mi? Akaryakıt fiyatlarında son dakika! Opet, Petrol Ofisi, Total ve Shell 28 Nisan fiyat listesi

Düşük faizli kredi müjdesi resmen açıklandı! İşte merakla beklenen düşük faizli kredinin ayrıntıları!

Kiracılar dikkat! Mülakata hazır mısınız?


Geri Dön