14 / 09 / 2024

Naci Görür’den o şehirler için yeni uyarı: 7,2 şiddetinde deprem geliyor!

Naci Görür’den o şehirler için yeni uyarı: 7,2 şiddetinde deprem geliyor!

Yaptığı her açıklama gündeme bomba gibi düşen Prof. Dr. Naci Görür, bu kez 6 Şubat depremlerinin vurduğu kentler arasında yer alan Adana'daki tehlikeyi işaret etti. İşte Naci Görür’ün o açıklamaları…


Teus Group'tan Antalya'ya dev proje!


Yaptığı her açıklama gündeme bomba gibi düşen Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den endişelendiren yeni bir uyarı daha geldi. TGRT Haber’de yer alan habere göre Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremden etkilenen kentler arasında yer alan Adana için korkutan bir açıklama daha yaptı.  İşte Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür'ün konu ile ilgili o açıklamaları...

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Adana'daki deprem riskine dikkat çeken Prof. Dr. Naci Görür, "Adana'da biraz dikkatli olmak gerekli. Orayı bekliyoruz çünkü orada Doğu Anadolu fayının kolları var. Oraya bir enerji transfer edilmiş olabilir, onlardan bir tanesi tetiklenmiş olabilir ve deprem üretebilir. Adana'da dikkatli olmak gerekiyor” dedi.

Naci Görür’den o şehirler için yeni uyarı: 7,2 şiddetinde deprem geliyor!

Prof. Dr. Naci Görür sözlerine şu şekilde devam etti: "Benim bir öngörüm var. Ben Hakkari yöresinde de sıkıntılar olabilir diyorum. Kahramanmaraş depremleri Doğu Anadolu'yu da hareket ettirdi, Arabistan levhası kuzeye doğru gitti. Ben bununla ilgili olarak kuzeyde Hakkari yöresinin sıkıştırmış olabileceğini düşünüyorum. 

Orayı da bilimsel öngörüyle uyarıyorum. Dikkatli olmak gerekli diyorum, zaman söyleyemiyorum.


"HAKKARİ YÖRESİNDE DE SIKINTI OLABİLİR"


Doğu Anadolu fayında olan söz konusu bu hareketler özellikle kuzey bölümünde yani Bingöl Karlıova'yla Göynük arasında olabilecek bir hareket, ki orada deprem bekliyoruz 7.2. Kuzey Anadolu fayının belli ölçüde kırılmamış kesimini de tetikleyecek. Unutmayın 1939 yılındaki Erzincan depremi 1971 Bingöl depremini tetiklemiştir. 

Yani söz konusu bu tetikleme denince bu oluyor arkasına diğeri oluyor diye anlaşılıyor, öyle değil. Enerji transferleri birbiriyle  geometrik ilişkide olan faylarda mümkündür.

Ben şimdi bu Doğu Anadolu fayının büyük hareketleri sonucu özellikle Bingöl'den Erzincan'a kadar olan o bölgede de hareketi hızlandırmış olabileceğini düşünüyorum."

 

Ünlü iktisatçıdan kira sorununu 1 saatte çözecek yöntem! Bu formülde kaybeden taraf olmayacak...

Çiftçilere Eylül 2024 müjdesi! Hesaplara 1 milyar 389 milyon TL yatırılıyor!

Emekli ve memura 2025 Ocak’ta ne kadar zam yapılacak? 


Geri Dön