29 / 04 / 2024

Nafiz Zorlu: Ege Palas'ın icradan satılması çok üzücü

Nafiz Zorlu: Ege Palas'ın icradan satılması çok üzücü

İzmir 3. İcra Müdürlüğü'nde 19.5 milyon liraya Açılım İnşaat'a satılan Ege Palas Oteli'nin satışının yankıları devam ederken, Ege Palas'ın ortağı Nafiz Zorlu, 'Ege Palas'ın icradan satılmasına çok üzüldüm' dedi



Önceki gün  İzmir  3. İcra Müdürlüğü'nde 19.5 milyon liraya Açılım İnşaat'a satılan Ege Palas Oteli'nin satışının yankıları devam ederken, Ege Palas'ın ortağı ve Altay Spor Kulübü'nün eski Başkanı Nafiz Zorlu, suskunluğunu Yeni Asır için bozdu. Nafiz Zorlu, Ege Palas Oteli'nin Mazhar Zorlu Holding'e kefaleti nedeniyle icradan satılmasının kendisini çok üzdüğünü, elindeki tek varlığı kaybettiği için ağabeyi Kemal Zorlu'ya kırgın olduğunu söyledi. Bir yıldır oteli satmak için uğraştığını ancak otel için yıkım kararı olması nedeniyle alıcı bulamadıklarını belirten Zorlu, otelin icradan satılmasının kendisini çok üzdüğünü açıkladı. 'Atardamarım gitti, tek varlığım vardı o da icradan satıldı' diyen Nafiz Zorlu, 'Ancak birbirimize kırgın da olsak, sitem de etsek biz aynı kandan ağabey kardeşiz. Bankalara borçlu olan şirketler, babamız Mazhar Zorlu'nun kurduğu şirketler. Borçların altında ailemizin imzası var. Geçmişte de babamız, kardeşine kefil olduğu için oturduğumuz 20 daireli apartmanı bir gecede satmıştı. Bizim borcumuz aile borcudur. Borcumuzun ödenmesi, Ege Palas'ın satılmasından daha önemlidir. El birliği yaparak şirketlerimizi düzlüğe çıkarmak zorundayız' dedi.

RIZAMLA AYRILDIM
Mazhar Zorlu Holding'e bağlı şirketlerinin paylaşımı konusunda babalarının sağlığında ağabeyi Kemal Zorlu ile ön protokol imzaladıklarını hatırlatan Nafiz Zorlu, 'Rızai bir anlaşma ile ayrıldım ve bu ayrılışta borçlar üzerinde hiçbir sorumluluğum olmadığı ve olmayacağı protokole bağlandı. Holdingten ayrılıp otelin başına geçtiğimde holdingin 50 milyon dolar borcu, bunun çok üzerinde mal varlığı ve çok sayıda gayrimenkulü vardı. O dönemde bu varlıkla borçları kapatmak mümkündü. Anlaşmaya göre öncelikle benim holdinge kefaletim kaldırılacaktı. Ancak bu madde uygulanmadı. Holdingin borcunun oluşmasında 'Nafiz'in borcu var' denilemez. Otel olarak kamuya ve bankalara bir kuruş borcumuz yoktu. Cari alacaklarımız borcumuzdan fazlaydı. şžu an geldiğimiz durumda, holding borcunun ödenmesinin benim üzerimde kaldığını söyleyebilirim' diye konuştu. Bu ortamda ağabeyi Kemal Zorlu ile yeni bir anlaşma yapma durumunun fiilen doğduğunu belirten Nafiz Zorlu, 'Ya rızai şekilde başka bir anlaşma yapacağız. Ya da holdinge geri dönüp profesyonel bir yönetimle ve elbirliği ile şirketleri yöneteceğiz. Fiili durum o' dedi.

SEVE SEVE VARIZ
Bankalara olan borçların ödenme süreci devam ettiği için satış sürecine kendilerinin itiraz etmeyeceklerini ifade eden Nafiz Zorlu, oteli alan grupla da satış sonrasında tanışma imkanı bulduklarını söyledi. Zorlu, 'Otel iki bölüm halinde ihaleye çıkarıldı. İcra ile otopark, yatak katları, lobi satıldı. Galeri Mazhar'daki 5 dükkan, balo salonu, otelin 3 toplantı salonu bizde kaldı. Diğer bölüm banka borcunu karşıladığı için bu bölümlerin icradan satışı düştü. Otelin yeni sahipleri bize kiraya veya işletmeye verirse seve seve oteli işletiriz' diye konuştu.

BANKALARA TEşžEKKÜR
Bu süreçte başta Vakıfbank ve Türkiye İş Bankası olmak üzere borçlu oldukları bankalara teşekkür eden Zorlu, bankaların bankacılık gelenekleri ötesinde davranıp, kendilerine anlayış gösterdiğini söyledi. Ege Palas'ın satışını durdurmak için bir gayrimenkulünü satarak ciddi miktarda para ödeme noktasına geldiğini dile getiren Zorlu, ancak Türkiye İş Bankası'nın bu noktada daha fazla tolerans göstermediğini kaydetti. Zorlu, 'Ailemizin ve babamızın iş dünyasındaki itibari ve dürüstlüğü nedeniyle bize centilmence davranan bankalara teşekkür ediyorum. Otelin satışında onlara sitem edemiyorum. çok çaba gösterdim ama bankayı satışı durdurma konusunda ikna edemedim' dedi.

'Aile meselelerini gazeteden konuşmam'
Mazhar Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, ailevi meseleleri gazete sütunlarında konuşmayacağını belirterek, kardeşi Nafiz Zorlu'nun açıklamalarına yanıt vermeyeceğini söyledi. Kemal Zorlu, 'Aile içi sorunları gazete sütunlarında konuşmak benim yapıma uygun değil' diye konuştu. Kardeşinin kendisine kırgın olmasını gerektirecek bir konu olmadığını savunan Zorlu, otelin satış sürecinin bitmediğini, kanuni süre içinde en yakın zamanda satışın iptaline yönelik itiraz davası açmak için mahkemeye başvuracaklarını açıkladı. Türkiye İş Bankası'nda otelin haricinde 40 milyon liralık teminatlarının bulunduğunu, bu miktarla karşılaştırıldığında borçlarının çok az olduğunu dile getiren Zorlu, 'Otelin satışa çıkması şanssızlıktır. Burada otelin dışında bankaya verdiğimiz 40 milyon liralık teminatımız var. Bu olayda bir yanlışlık var. Ufak bir gayrimenkulümüzün satışı bile bankaya borcumuzu kapatır. Bu satış işlemi bitmedi. Kanunen haklarımızı arayacağız. Mücadele yılmak, geriye çekilmek yok. İtiraz davası açmak için çok sebebimiz var' diye konuştu.
yeniAsır/SİNAN DOĞAN


Geri Dön