23 / 07 / 2024

Nahit Kiler: Sapphirein komşuları evimizi al diye sırada!

Nahit Kiler: Sapphirein komşuları evimizi al diye sırada!

Kiler GYOnun halka arz tanıtımını Cafer Bakırhan ve Nahit Kiler birlikte gerçekleştirdi. Levent bölgesinde kentsel dönüşüm başlatacaklarını söyleyen Nahit Kiler, Konutlar 4 kat değerlenmiş, evi olanlar kapımızı aşındırıyor dedi




Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, kentsel dönüşüme büyük önem verdiklerini belirterek, İstanbul Sapphirein yükseldiği Levent bölgesinde ev ve arsa sahiplerinin kendilerine gelerek projeler konusunda görüşmek istediklerini söyledi. Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığının (GYO) halka arz toplantısında konuşan Nahit Kiler, kentsel dönüşüm projelerinden ciddi gelir beklentileri olduğunu belirterek, Şu anda bulunduğumuz bölgenin arka tarafı tamamen kentsel dönüşüme aday. Geçen duyum aldım, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin sağladığı avantajla birlikte emsali 4 kata kadar çıkarmışlar. Yeter ki küçük konut sahipleri bir araya gelip büyük projeler üretsinler diye. Burada da yapımcı olarak en güçlü adaylardan birisi biziz. Bizimle evini değerlendirme konusunda gelip görüşmek isteyenler var diye konuştu. Kiler, gerekirse arkadaşlarının ev ev dolaşarak semt sakinlerini ikna edeceğini ve bundan herkesin kazançlı çıkacağını söyledi.

YENİ GÖKDELENLER OLACAK
Levent gibi merkezi lokasyonlarda proje geliştirmenin esas stratejileri olduğuna işaret eden Kiler, Sahip olduğumuz gayrimenkullerin değeri 1 milyar lirayı aştı. Önümüzdeki 3 yıl içinde de İstanbulun yanı sıra İzmir, Zonguldak ve Kütahyadaki yatırıma başlayacağız. Portföyümüzde 4 tamamlanmış gayrimenkul, biri yapım aşamasında ve geliştirme aşamasında 3 potansiyel projelerimiz var dedi. Portföy değerleri içinde İstanbulun en yüksek binası olan Sapphirenin payının yüzde 83e tekabül ettiğini söyleyen Nahit Kiler, şöyle konuştu: Halka arzdan elde edilecek gelirle yeni projeler ve mevcut projelerin finansmanına katkı sağlamayı planlıyoruz. Ayrıca yeni Sapphireler yapma düşüncemiz de var.

Kiler GYOnun yüzde 34.5i iskontolu fiyattan arz edilecek
Kiler Grubu, 2011de perakende grubunun halka arzının ardından ikinci halka arzını, gayrimenkul alanında Kiler GYO ile yapıyor. Kiler GYO halka arzında talep toplama 13-14-15 Nisan 2011 tarihlerinde, 5.10-6.10 lira aralığından gerçekleştirilecek. Yüzde 34.5i halka arz edilecek Kiler GYOnun sermayesi 70 milyon liradan 87.5 milyon liraya çıkacak. Arz büyüklüğü de 154 milyon lira ile 184 milyon lira arasında oluşacak. Bu yıl 150 milyon dolar ciro hedefleri olduğunu ifade eden Nahit Kiler, portföylerinin yüzde 83ünü oluşturan Sapphire AVMdeki doluluk oranının yüzde 95, kiralama oranının yüzde 98 olduğunu söyledi. Arzda konsorsiyumun liderliğini yürüten Deniz Yatırım Yönetim Kurulu Murahhas Azası Cafer Bakırhan da, arz fiyat aralığında yüzde 36-53 arasında bir iskonto olduğunu bildirdi.
Türkiye/ Mustafa Sezer


Geri Dön