01 / 05 / 2024

Nakit parası olanlar bu detayı kaçırmayın! Paranız kat kat değerlenecek

Nakit parası olanlar bu detayı kaçırmayın! Paranız kat kat değerlenecek

Mevduat faizlerini düşüren özel bankalar, bugün ise 18 puan artırarak faizleri yüzde 29'lara çıkarttı. Buna göre daha önce 100 bin TL'sini 32 günlük vadeye koyan bir vatandaş yüzde 11 faizle 916 TL net kazanç elde ederken, şimdi yüzde 29 faiz imkanıyla bu kazancını 2 bin 415 TL'ye yükseltebilecek.



Merkez Bankası’nın politika faizini (1 haftalık repo ihale faizi) yüzde 9'a indirmesinin ardından, bankaların Türk lirası mevduat faizleri de düşüşe geçti.

Merkez Bankası, bankaların Türk lirası oranını artırma amacıyla bir takım düzenlemeler yapmış oldu.

Bunlardan biri de bilançolarında yüzde 60-70 arasında Türk lirası hedefini tutturan bankaları ödüllendiren uygulamalar yapıldı.

Bu uygulamalardan faydalanmak isteyen birçok banka da mevduat faizlerinde artışa gitti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön