01 / 05 / 2024

Namık Kemal Lisesi'nin otopark sorunu bitmiyor!

Namık Kemal Lisesi'nin otopark sorunu bitmiyor!

Namık Kemal Lisesi'nin otopark sorunu bitmiyor. 1888 yılında kurulan Namık Kemal Lisesi'nin bahçesini otopark olarak işleten Simer Otomotiv Şirketi'nin sözleşmesi, bir süre önce alınan SİT kararı nedeniyle feshedilmişti.





Türkiye'nin seçkin okulları arasında yer alan, birçok ünlü ismin mezun olduğu Namık Kemal Lisesi'nin bahçesinde hizmete açılan otopark tartışma konusu oldu. 1888 yılında kurulan Namık Kemal Lisesi'nin bahçesini otopark olarak işleten Simer Otomotiv Şirketi'nin sözleşmesi, bir süre önce alınan SİT kararı nedeniyle feshedilmişti.  İzmir  Valiliği'nin aldığı kararla kapatılan otoparkın okul idaresince yeniden açılması tartışma çıkardı. 

2004-2008 yılları arasında tarihi okulun bahçesindeki otoparkı işleten Simer Otomotiv Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Genç, Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü'nün 2008 yılında verdiği SİT kararının ardında Valiliğin sözleşmelerini feshettiğini belirterek, buna itiraz edip İzmir 4. İdare Mahkemesi'ne iptal davası açtıklarını söyledi. Genç, "Mahkeme burasının SİT alanı olduğunu ve otopark olarak kullanılmasının yanlışlığı yönünde karar verdi. Bizim de sözleşmemiz feshedildi. Ama şimdi bahçe, okul yönetimi tarafından otopark olarak kullanılıyor" dedi. 


Farklı bölüm

Okul yönetimi ise davacı şirketin iddialarının doğru olmadığını, söz konusu mahkeme kararının okulun bazı bölgeleri için geçerli bulunduğunu öne sürdü. Kendilerinin açtığı otoparkın daha önce işletilen alandan farklı olduğunu, bu nedenle otoparkı çalıştırmakta herhangi bir sakınca bulunmadığını belirten yetkililer, "Otoparkı açmak için Valilik ve Kaymakamlık'tan olur aldık" dedi.



Yeni Asır




Geri Dön