03 / 05 / 2024

Narlıdere Belediyesi'nin imar planları ve dönüşüm projeleri protesto edildi!

Narlıdere Belediyesi'nin imar planları ve dönüşüm projeleri protesto edildi!

Narlıdere Belediyesi'nin talebi üzerine Bakanlar Kurulu kararıyla "Riskli Alan' ilan edilen dört mahalledeki kentsel dönüşüm sürecinde tartışma çıktı.Topluluk, Başkan Batur gelene kadar ayrılmayacaklarını belirterek oturma eylemi yaptı.



Narlıdere Belediyesi'nin talebi üzerine Bakanlar Kurulu kararıyla "Riskli Alan' ilan edilen dört mahalledeki kentsel dönüşüm sürecinde tartışma çıktı. Mahallelerde kurulun 6 ayrı koopereatif ve 200'e yakın hak sahibi Bakanlığın yetki verdiği Narlıdere Belediyesi'nin imar planları ve dönüşüm projelerini yapması için bir firmayla sözleşme yaparak haklarının tehlikeye atıldığı iddiasıyla önce yürüyüş, sonra belediyenin birinci katında oturma eylemi yaptı. 

Mithatpaşa Caddesi'nden Narlıdere Belediyesi'ne kadar yürüyüş yapan topluluk "Rantçı dönüşüm istemiyoruz", "Barınma hakkımız engelenemez" sloganları attı. Belediye önüne gelen topluluk imzaladıkları Narlıdere Belediye Başkanlığına hitaben yazılan dilekçeleri Belediye Başkanı Abdül Batur'a vermek istediklerini açıkladı. 

Sokaklara sığmadılar Belediyenin giriş katına giren kooperatif temsilcileri ve hak sahipleri Başkan Batur'un gelmesini ve kendisine açıklama yapmasını istedi. "Halk burada, Başkan nerede" sloganları atan topluluk, Başkan Batur gelene kadar ayrılmayacaklarını belirterek oturma eylemi yaptı. Başkan Vekili CHP'li Ali Tünbek, Başkan Batur adına konuşmak için geldi. Ancak, topluluk muhattaplarının Batur olduğunu belirterek Tünbek'e tepki gösterdi. 


Milliyet Ege


Geri Dön