29 / 04 / 2024

Narlıdere'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Narlıdere'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Esas imar planları 2014 un Aralık ayında Narlıdere Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan dönüşümün zemin etütleri, jeolojik etütler gibi gereken tüm teknik çalışma tamamlandı.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2013 yılında ilçe belediyesinin başvurusu üzerine devraldığı, 43 hektarlık alanda 2 bin 500 konutluk gecekondu bölgesini ve 12 bin nüfusu ilgilendiren dönüşüm projesi yola çıkıyor, egedesonsoz.com'un haberine göre, bölgede proje üzerinde vatandaşlarla yüzde 80 oranında uzlaşma sağlanırken, belediye de harekete geçti. Esas imar planları 2014 un Aralık ayında Narlıdere Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan dönüşümün zemin etütleri, jeolojik etütler gibi gereken tüm teknik çalışma tamamlandı. 


Milliyet 


Haber  İzmir  9 Eylül Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


 NARLIDERE Belediye Başkanı Abdül Batur. 2. İnönü Mahallesi, Atatürk Mahallesi. Narlı ve Çatalkaya mahallelerindeki 43 hektarlık alanda yapılacak kentsel dönüşümünde, hak sahipleri listelerinin önümüzdeki haftalarda asılacağını söyledi. Seçimler nedeniyle ağır giden bürokratik yavaşlamanın sona erdiğini belirterek, şu bilgiye verdi: "Narlıdere'de dönüşüm tüm hızıyla devam ediyor. Jeolojik etütler, haritalar ve hak sahibi çalışmaları bakanlık tarafından onaylandı. Çok önemli aşama olan hak sahipliğini başarıyla tamamladıktan sonra artık imar planlarına geçiyoruz. Vatandaşlarımız rahat olsunlar ve belediyenin açıklamaları dışında kulaktan dolma bilgilere inanmasınlar. Bakanlıktan onay geldi diye alelacele bir takım işlere girilmeyecek. Kentsel dönüşümde tüm çalışmaları vatandaşlarımıza, kurdukları kooperatif ve temsilcileri aracılığıyla aktaracağız" dedi. 


İzmir 9 Eylül Gazetesi 



Haber Milliyet Ege'de şu şekilde yer aldı;



Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, 2. İnönü Mahallesi, Atatürk Mahallesi, Narlı ve Çatalkaya mahallelerinde bulunan 43 hektarlık alan içinde yapılacak olan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, bakanlığın onayladığı hak sahipleri listelerinin önümüzdeki haftalarda asılacağını söyledi. 


İmar hazırlığı

2015 yılının seçimlerle dolu olmasından dolayı yavaşlayan kentsel dönüşüm çalışmalarının 2016 yılı içinde ivme kazanacağını ifade eden Başkan Batur, "Narlıdere'de dönüşüm tüm hızıyla devam ediyor. Kentsel dönüşüm mahallelerinde yapılan jeolojik etütler, halihazırdaki haritaları ve en önemlisi olan alan içindeki hak sahibi çalış- Abdül maları bakanlık tarafından Batur onaylandı. Artık imar planlarına geçiyoruz" dedi.


'ACELE İŞ YOK' 

Bakanlıktan hak sahipliğiyle ilgili onay geldi diye alelacele birtakım işlere girilmeyeceğini belirten Başkan Batur, "Kentsel dönüşüm, çalışmaların en başında dediğimiz gibi, tüm yapılan ve yapılacak çalışmaları vatandaşlarımıza, kurdukları kooperatif ve ' temsilcileri aracılığı ile aktaracağız" dedi. 


Milliyet Ege 


Geri Dön