28 / 04 / 2024

İzmir Narlıdere'de kentsel dönüşüm başladı!

İzmir Narlıdere'de kentsel dönüşüm başladı!

İzmir'e bağlı Narlıdere'de kentsel dönüşüm çalışmalarında ilk etap başladı. Kentsel dönüşüm çalışmalarının iki sene sürmesi bekleniyor. 



İzmir Narlıdere’de kentsel dönüşüm ilk etap çalışmaları başladı. Milliyet'te yer alan habere göre; Narlıdere Belediyesi’nin de hak sahibi olduğu ‘İzmir 35 Narlıdere’ projesinin şantiye alanında inceleme yapan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “İki yıl sürecek kentsel dönüşümün bugün ilk adımını attık” dedi.

İzmir Narlıdere de kentsel dönüşüm başladı!

Yüzde yüz uzlaşı

Yüzde yüz uzlaşı ile hak sahipleriyle anlaşıldığını vurgulayan Başkan Engin, “Yaklaşık 43 hektarlık alanın imar planlarının hazırlık sürecinin tamamlanmasının ardından, kentsel dönüşüm alanlarının büyük bölümünün imar planları onaylandı. Mülkiyet sorunlarının yaşandığı ve anlaşmaya varılamayan bölgelerde başlattığımız yüz yüze görüşmeler sonucunda hak sahipleri ile anlaşmaya vardık. Hak sahipleri şuan geçici ikametlerine yerleşti. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da kira yardımında bulunuyor. Evlerini 2 yıl sonra teslim alacaklar” dedi.

İzmir Narlıdere de kentsel dönüşüm başladı!

10 yılda 7-8 bin konut üretilecek

İmar planlarının yargıya takılmayacağını düşündüğünü dile getiren Başkan Engin, “Hazırladığımız imar planları, hukuka ve planlama ilkelerine uygun şekilde yapıldı. Planlara, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da onay verdi. Önümüzdeki 10 yılda 7-8 bin konutun yapılacağı bir bölgeden bahsediyoruz” ifadelerini kullandı.

Narlıdere Belediyesi, dönüşüm komitesi kuracak!


Geri Dön