Turizm

Narmanlı Han otel oluyor!

İstiklal Caddesi'nin en eski yapılarından Narmanlı Han, geçen ay el değiştirmişti Binanın otel ya da AVM yapılmadan korunmasını isteyen Emek Bizim İstanbul Bizim İnisiyatifi ve Cihangir Parkı Forumu dün ortak eylem çağrısı yaptı

İstiklal Caddesi'nden Tünel'e doğru ilerlerken sağ tarafta, son birkaç senedir belki biraz bakımsız ama hâlâ olanca ihtişamıyla orada Narmanlı Han. Uzunca bir süredir atıl kalan bina Ocak 2014'te 57 milyon dolara Erkul Kozmetik'in sahibi Mehmet Erkul ve Eteksan Tekstil'in sahibi Tekin Esen'e satıldı. Bu gelişmeler üzerine dün, Emek Sineması'nm yıkımına karşı çıkmak üzere kurulan Emek Bizim İstanbul Bizim inisiyatifi ve Gezi Parkı direnişi sonrasında bir araya gelen Cihangir Parkı Forumu, "Narmanlı Han'da saat kaç?" başlıklı bir bildiri yayımladı. 


EYLEM ÇAĞRISI 


Bildiride, "Narmanlı Han sıradan bir yapı değil. İstiklal'deki en eski yapı, mimari özellikleri nedeniyle tarihi ve kültürel bir değer. İstanbul'da birçok önemli sanatçıya, yazara ev sahipliği yapmış önemli bir geçmişi var. Dahası birkaç yıl öncesine kadar yemyeşil avlusunda buluşup çay içtiğimiz, hepimize ait yaşayan bir mekân. 


Bu yapının AVM ya da otele dönüştürülmesi, aym zamanda bu hafızanın yok edilmesi ve kamusal kullanıma kapatılması anlamına geliyor" diyen inisiyatif, binanın otel veya AVM yapılarak kamusal kullanıma kapatılmasından önce bu duruma itiraz ederek, burayı yok etmeyecek, inşaata açmayacak, kolektif ve bağımsız kullanım imkânları sağlayacak, şehrin kamusal hayatına katkıda bulunacak müşterek bir kullamm alanı olarak nasıl var edilebileceğini tartışmak üzere 16 Mart Pazar günü saat 15.30'da Narmanlı Han'ın önünde buluşmaya çağırdı. 


Karşı